16 Ağustos 2021 - Pazartesi


Bronz sponsor olarak desteklediğimiz Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Kulübü "BiltekCyber" tarafından organize edilen "Break The Gleipnir" yarışması 7 Ağustos 2021 tarihinde düzenlendi. Online olarak gerçekleşen etkinlikte 3 saat süren webinarların akabinde 12 saat devam eden siber güvenlik yarışması yapıldı. Etkinlik dereceye girenlerin açıklanması ve plaketlerin verilmesi ile sona erdi.
 

“Break The Gleipnir" yarışması Capture The Flag
(bayrağı yakala) etkinliğinde;

Güvenlik uzmanları kriptoloji ve tersine mühendislik gibi dallarda belirlenen hedeflere diğer katılımcılardan önce ulaşmak için sistemlerdeki güvenlik açıklarından yararlanarak
bayrağı yakalamaya çalışırlar.

 

Yazılım Geliştirme, Kod Yazmaktan İbaret Değildir

Etkinlik kapsamında düzenlenen “Güvenli Yazılım Geliştirme” konulu oturumda AKGÜN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Ahmet Hamdi ATALAY konuşmacı olarak yer aldı. Sn. ATALAY konuşmasında “Yazılım, Yazılım Geliştirme ve Güvenli Yazılım” konularından bahsederek “yazılım geliştirmenin kod yazmaktan ibaret olmadığını” vurguladı.

Yazılım geliştirme sürecini detaylandıran Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz süreci “Kod yazmanın yazılımın inşası olduğunu, ancak onun öncesinde projenin planlanması, müşteri ya da isterlerin belirlenmesi, sistem mimarisinin ortaya konması ve devamında kodların yazılması” şeklinde tanımladı.

Sn. Ahmet Hamdi ATALAY 2023 Türkiye’si ve sonrasında Türkiye’mizin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alabilmesi için gençlere Ulu Önder ATATÜRK’ün “Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur” sözünü hatırlattı. Sn. ATALAY “Bunu başarabilmek için gençlerin mazeretleri olmadığını, altından çok rahat kalkabileceği bir durum olduğunu ve şimdiden onları kutladığını” iletti.

Sn. ATALAY  ayrıca gençlere “Özelinize ilişkin sosyal medyada gereğinden fazla paylaşım yapmamaları” yönünde öneride bulundu.

Soru-cevap olarak gerçekleşen etkinlikte Sn. ATALAY Güvenli Yazılım Geliştirme ile ilgili gençlerin merak ettiği soruları cevapladı.

“Yarınlar Gençlerin Olacak”

AR-GE ve inovasyon ürünleriyle birçok ilke imza atan AKGÜN, ileri teknoloji çözümlerle geleceğe yön vermeye ve yarınlara destek olmaya devam edecektir.