20 Haziran 2014 - Cuma


IT Sektörü Devi AKGÜN, başarılarına bir yenisini daha ekledi…

4-5 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde HIMSS(Health Information Management Systems Society) Türkiye etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Gold Sponsor olarak katma değer sağlayan ve  müşteri memnuniyeti ve ürün kalitesinden taviz vermeyen AKGÜN, açmış olduğu stantla ziyaretçilerine yenilikçi ürünleri sunma fırsatı bulurken,  yerli ve yabancı çok sayıda  ziyaretçi tarafından yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştır.


Standımızı ziyaret eden misafirlere;  Klinik Bilgi Sistemleri, Radyoloji Görüntüleme Sistemleri, 3 Boyutlu Görüntüleme İşlemleri, Bilgisayar Destekli Tanı Sistemleri, Karar Destek Sistemleri, Mobil Uygulamalar ve sağlık hizmet sunumunu arttıran diğer uygulamaları sunuldu.

Diğer taraftan 4 Haziran’ da geniş bir katılımcı grubuyla gerçekleştirilen paralel oturumda yapılan  ‘’Kamu Hastane Birliklerinde  (KHB) Birlikte Çalışma’’ konulu sunumumuz büyük beğeni toplamıştır. Bu oturumda, Kamu Hastane Birliklerinin kurulmasıyla, idari, mali ve kliniğe ilişkin konuların her zamankinden daha önemli hale gelmesi,  malzeme talebi, satın alma, stok miktarı, fatura, muhasebe, bütçe, doküman yönetimi vb. idare tarafından kontrol edilmesi, KHB’nin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde bilgi sistemlerini başarıyla geliştirmesi ve uygulamasının sektörde ciddi fark yaratmasının yansıması olan AKGÜN’ ün başarıları ve kalite misyonu  anlatılmıştır.

HIMSS Türkiye etkinliğinde AKGÜN, üretmiş olduğu ürünleri, hizmetleri, kazandığı başarıları ve kalite standartlarıyla dünya ölçeğinde bir firma olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. 

KHB’ lerde merkezi olarak kaynakların yönetilmesi için üretilen AkGES ERP Kurumsal Kaynak Yönetimi Sistemi, AKGÜN Yazılım’ ın ülkemizde bir ilk olarak gerçekleştirdiği, radyolojide  Radyologların daha çok kanser vakasını yakalamasını sağlayan, akciğer x-ray görüntülerinde otomatik nodül tespit etmesiyle radyologlara ikinci bir göz olacak ve erken teşhis ile akciğer kanseri vakalarından kaynaklı ölüm oranlarını neredeyse sıfırlayan en yeni ürünlerimizden, Akciğer X-RAY Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı Sistemi ve bilginin yönetilmesi için üretilen bir diğer deyişle Yönetim Destek İstemi olan “İş Zekası Sistemlerimiz” büyük beğeni toplamıştır.

Söz konusu paralel oturumda ayrıca; firmamız yazılımlarını kullanmakta olan Rize Devlet Hastanesi’ nin  HIMSS Türkiye Ödül Töreninde Stage 6 ile akredite edilmesinin başarı hikayesi anlatılmış ve başarı yolundaki aşamalardan bahsedilmiştir. Yoğun ilgi gören sunumda Rize KHB Genel Sekreteri Dr. Şafak SÜNBÜL elde edilen başarıda yönetimin gayretini dile getirmiş ve dijital hastane konseptinin tam olarak hayata geçirilmesi için yapılacak daha çok işleri olduğunu belirterek; “Türkiye’ de HIMSS sistemine geçen 4 hastaneden biriyiz, Avrupa’ da ise yatak kapasitesi bakımından bu sisteme geçebilen en büyük hastaneyiz. Sistem sayesinde hastanelerimizde kâğıt kullanma devri sona erecek. Hekimlerimizin ve personellerimizin hata yapma olasılığı sıfıra inecek.”  sözleriyle başarının önemine bir kez daha vurgu yaptı.

AKGÜN Grup olarak; sağlık sektöründe bilgi ve yönetim sistemleri alanında global geçerliliğe ve saygınlığa sahip HIMSS tarafından Stage 6 ile akredite edilen Rize Devlet Hastanesini uluslararası alanda kazandıkları saygınlıktan dolayı tebrik eder, başarılarının devamını temenni ederiz.

HIMSS Türkiye etkinliğinde gerek çok uluslu şirketlerin CEO’ larının ve gerek Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterleri gerekse sağlık alanında söz sahibi bütün katılımcılardan aldığımız tebrikler neticesinde, müşteri memnuniyetini temel alan kaliteli hizmet anlayışı ile ulusal ölçekli olmanın yanı sıra, küresel ölçekte çalışan ve küresel müşterilere hizmet veren firmamızın sektörde rakipsiz olmasının haklı gururunu yaşamaktayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.