21 Aralık 2020 - Pazartesi


Türk Bilişim Derneği tarafından 16 – 17 Aralık 2020 tarihleri arasında düzenlenen TBD 37. Bilişim Kurultayına Oturum Sponsoru olarak katıldık.

Etkinlik Cumhurbaşkanlığı, Bağlı Kuruluşlar, Bakanlıklar, Yerel Yönetimler, Üniversite Akademi, Özel Sektör, STK Temsilcileri, Bilim İnsanları, Bilişim Profesyonelleri ve Uzmanlarının katılımı ile BTK Ana Konferans Salonu’nda hibrit (fiziksel ve sanal katılım) olarak gerçekleştirildi. Kurultayda AKGÜN Genel Müdür Yardımcısı Sn. Züleyha AKGÜN «Dijital Ekonomi ve Ötesi» panelinde konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasında dijital ekonomi ile Endüstri 4.0 ve Nesnelerin İnternetinin (IoT) iş dünyasına etkilerine yer veren Sn. AKGÜN “AKGÜN’ün 34 yıldır Türkiye’nin dijitalleşme süreçlerini destekleyici ürün ve çözümler geliştirdiğini ve bu yazılımları ülkemizi temsilen ve Türkiye’nin teknoloji üssü olabilmesi adına diğer ülkelere de ihracatını gerçekleştirdiğini” söyledi.

Ayrıca Sn. Züleyha AKGÜN “Gerek yazılımlarımızı kullanan şehir hastanelerinde gerekse tüm müşterilerimizde HIMSS dijitalleşme denetimlerinden başarıyla geçmelerini sağlayacak A’dan Z’ye çözümler sunuyoruz.” şeklinde iletti. Pandemi sürecinde Dünya genelinde yaşanan sıkıntıları aktaran Sayın AKGÜN, 2011 yılında AKGÜN’ün bu geleceği gördüğünü ve bu doğrultuda yatırımlar yaptığını vurguladı. Pandemi döneminde telesağlık ve yoğun bakımın daha da hassas hale geldiğinin altını çizen Sn. AKGÜN, tüm yoğun bakım süreçlerini dijitalleştiren iVital ürünümüzde anlık hasta izleme ve buna bağlı karar destek ve uyarı sistemlerimizin olduğunu aktardı. Yapay zeka ürünlerimizden X-Eye Toraks ve X-Eye Mammo’nun Türkiye’de ilk olduklarını vurgulayan Genel Müdür Yardımcımız private ve public cloud çözümlerimizle ulusal ve uluslararasında ilgili kitlelere ürünlerimizi ulaştırdıklarını ve mobil ve kurumsal uygulamalarımızla dijitalleşme sürecine ayrıca çözümler sağladıklarını belirtti.

Programın sonunda AKGÜN’e etkinliğe katkılarından dolayı plaket verildi. Plaketi AKGÜN adına Genel Müdür Yardımcımız Sn. Züleyha AKGÜN aldı. Ayrıca kongre boyunca dijital standımızda AKGÜN Dijital Hastane Çözümlerimiz ile ilgili ziyaretçilerimizi bilgilendirdik. Fuarda, yapay zeka ürünlerimizden X-Eye Toraks: Akciğer X-Ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı Sistemi, X-Eye Mammo: Meme Kanseri Karar Destek Sistemi ile iVital Yoğun Bakım Sistemi fuarda büyük ilgi gördü.

Devrim Niteliğinde Yerli Uygulamalar

AKGÜN’ün geliştirdiği yapay zeka sistemleri sayesinde sağlık sektöründe devrim niteliğinde adımlar atılmıştır. Yapay zeka çalışmalarında özellikle Erken Teşhis konularında sistemler geliştiren AKGÜN, İleri teknolojik uygulamaları ihtiyaç duyulan klinik karar desteğini sağlayacak çözümler geliştirmeye devam etmektedir.

Sadece Türkiye’de değil bölgemizde de tercih Ediyoruz

Türkiye’de yaklaşık 200 + müşteride, Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan’da da yaklaşık 50+ noktada kullanımda olan ürünleriyle artık bir bölgesel oyuncudur AKGÜN.