8 Mart 2019 - Cuma


Tüm Hastaneler AKGÜN’le Dijitalleşecek.

Atılım Üniversitesi Yazılım Topluluğu tarafından 04-06 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen Teknolojide Atılım ve Kariyer Zirvesi 2019 (TAK’19)’a katıldık.

Ana teması “Sektörlerin Teknoloji İle Dönüşümü” olan etkinlikte, Kamuda Dijital Dönüşüm, İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme, Endüstri 4.0, Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Finansal Teknolojilerde Dijital Dönüşüm, Sigorta Sektöründe Dijital Dönüşüm, Medyanın Dijital Dönüşümü, Savunma Sanayi Dijital Dönüşüm, E-Ticaretin Dijital Dönüşümü konularını kapsayan konferanslar, paneller gerçekleştirildi. TAK’ta ayrıca katılımcılara eğitimler ve hediyeler verildi.

Farklı sektörlerden ve firmalardan üst düzey katılımcılarla öğrencilerin bir araya geldiği TAK’ta,  AKGÜN Genel Müdür Yardımcısı Sayın Züleyha AKGÜN “Sağlıkta Dijital Dönüşüm” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Sayın Züleyha AKGÜN konuşmasında gelecekte sanal gerçeklik konusunda ilerlemeler olacağını belirterek, dijitalleşmenin önemini vurguladı. Sayın AKGÜN, “Sağlık sektöründe tüm hastanelerde; tıbbi, finans ve idari süreçlerin dijitalleşmesini ve tıbbi cihaz entegrasyonları, uzaktan hasta izleme, hastanelerde çalışan tedarikçilerle entegrasyonlar ve ulusal portallerle entegrasyonlar yaparak kurum ve kuruluşların tam bir bütünleşik yapı içerisinde çalışabilmesini sağlıyoruz.” şeklinde belirtti. Konuşmasının sonunda gençlere seslenen AKGÜN, “Teknolojik değişimlere ayak uydurmak istiyorsanız akıllı ve hızlı olmanız gerekiyor. Gelecek nesil olarak siz desteklerseniz Türkiye ileri gider.” dedi.