25 Ekim 2010 - Pazartesi


SAYED 2010 3.ULUSAL SAĞLIK KURULTAYI 20-24 EKİM tarihlerinde MARITIM PINE BEACH RESORT CONVENTION CENTER BELEK-ANTALYA’ da AKGÜN’ ün de sponsorluğunda gerçekleştirildi.

20-24 Ekim 2010 tarihinde Antalya’da gerçekleşen “3. Ulusal Sağlık Kurultayı” kaliteli, verimli, hakkaniyetli ve kolayca ulaşabilir bir sağlık hizmeti sunmak için canla başla çalışan sağlık yöneticilerinin uygulamada karşılaştıkları sorunları, çözümün yönleriyle müzakere edip, hızla gelişen sağlık sistemimizin önündeki sorunlara yeni çözüm önerileri getirmeyi hedef aldı.

Sağlık hizmeti sunumunda Sağlık Yöneticilerine yön veren, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Kamu İhale Kurumu, Sayıştay, Hazine Müsteşarlığı, Üniversite Hastanelerinin değerli yöneticileri, Özel Sağlık Sigorta kuruluşları ve ilgili diğer kurumların üst düzey yöneticileri ile tüm kamu ve özel sektör sağlık yöneticilerini bir araya getiren kurultay bu yıl da oldukça ilgi gördü.

Açılış konuşmasını SAYED Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurultay Başkanı Sayın Prof. Dr. Metin DOĞAN’ ın yaptığı Kurultay’ın konu başlıkları;

  • Hastane Birlikleri Tasarısının değerlendirilmesi
  • Kamu ihale mevzuatı ve uygulama sorunları ile ilgili konular
  • Yeni yataklı tedavi kurumları işletme yönetmeliğinin değerlendirilmesi
  • Yeni Hemşirelik kanunu ile ilgili görüşler ve uygulama problemleri ve ebelerin durumunun değerlendirilmesi.
  • Sağlık Hukuku ile ilgili sorunları
  • Ek Ödeme ve Döner Sermaye Uygulamaları
  • Tam Gün Yasası Uygulamalarında İlk Değerlendirmeler
  • 2010 SUT ile ilgili Değerlendirme ve Öneriler
  • Özel Sağlık Kuruluşlarının Dünü Bugünü ve Geleceği
  • Tıbbi Tedarikçilerin sorunları
  • Üniversite Hastanelerinin Sorunları ve Tam gün Yasasına Bakış.
  • Sağlık kuruluşlarında İdari ve Mali Yönetim uygulama ve sorunların tartışılması.
  • Özel sağlık sigortası ve mesleki sorumluluk sigortası,
  • Sağlık hizmetlerinde uluslararası ilişkiler ve rekabet şartlarının değerlendirilmesi.
KATILIMCILAR

Başhekimler, Hastane Müdürleri, Başhemşireler ve Yardımcıları,
Sağlık Bakanlığı Üst Düzey Yöneticileri ve İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri,
Diğer Özel ve Kamu Sağlık Kuruluşlarının Yöneticileri ve Sektör Temsilcileri .

AKGÜN Yazılım’ın da ikram evi, yaka ipi, internet cafe, internet yayını ve bardak sponsorluğunu üstlendiği kurultayda özellikle yeni AR-GE ürünü Medisaver, 3 boyutlu PACS ,Veznesiz, 3+EDM Doküman Yönetim Sistemi, TYS (Tedarik Yönetim Sistemi), Personel Takip Sistemi ve ORACLE BI çözümü ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

AKGÜN yöneticileri, konusunda uzman yazılım ve destek personeli 3 gün süreyle katılımcılara ürünler ve yeni teknolojiler konusunda bilgi verdi.

Bu yıl ilk defa oluşturulan ikram evi sponsorluğunu da alan AKGÜN konuklarına dış mekân ambiyansında keyifli saatler geçirme ve sohbet etme olanağı da yaşattı.

Birçok ilden gelen katılımcılarla, 3 gün süren kurultay boyunca yakından ilgilenen AKGÜN ekibi, sektördeki diğer firmalarla da yeni teknolojiler ve projeler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Kurultay boyunca farklı salonlarda farklı konu başlıklarında düzenlenen panellere bu yıl AKGÜN Proje Geliştirme ve Yönetim Koordinatörü katıldı.

“Hasta ve Çalışan Güvenliği ve Hasta Bakımına Yönelik Çözümler ve Sağlık Teknolojisinde Yöneticilerin Ajandası” konulu sunumumuzda katılımcılara AKGÜN Yazılımın bu konudaki çözümleri hakkında bilgi verdi.

Genel Müdürümüz Sayın Temel AKGÜN’ ün eşliğinde standımızı ziyaret eden Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Nihat TOSUN ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Sayın Prof. Dr. Cevdet ERDÖL ürünlerimiz ve yeni çözümlerimiz hakkında uzmanlarımızdan bilgi aldı.

Kurultayın 2. Gününde Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ’ ın Türkiye de ki Sağlık Hizmet Standartları, kalite ve sürdürebilirlik Konularına yer verdiği konuşması ile devam eden kongre 23 Ekim gecesi katılımcı firmalara plaketlerin verilmesi ve “En başarılı sağlık çalışanı” ödüllerinin ardından Ferhat GÖÇER’ in sahne almasıyla coşku içinde sona erdi.