27 Mayıs 2012 - Pazar


AKGÜN tarafından Hastane Otomasyon Sistemi kurulan Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah GÜL ve Kazakistan Devlet Başkanı Sn. Nursultan NAZARBAYEV tarafından hizmete açıldı.

23-26 Mayıs tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah GÜL’ ün gerçekleştirdiği Kazakistan gezisine bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

İki devletin Cumhurbaşkanları himayesinde Astana’da gerçekleşen iş forumunda NAZARBAYEV Türk iş adamlarını yatırıma çağırdı. Öncelikle kimya, petrokimya, tarım ekipmanları, enerji, ulaşım ve lojistik alanlarına yatırım yapmalarını istedi. NAZARBAYEV ‘’ Türk akrabalarımızla iş yapalım, iyi dostluğumuz var. Tarih, din ve eğitimimiz ortak. Hep kucaklaşmak yerine gelin, gerçek işler yapalım’’ dedi. NAZARBAYEV bu sözüyle yalnızca Kazakistan ile değil diğer Türk Cumhuriyetleri ile işbirliğindeki gerçekliğe de vurgu yapmış oldu.

GÜL’ ün Kazakistan gezisinde ekonomi dışında da birçok etkinlik gerçekleşti. Bunlardan bir tanesi de Hastane Otomasyon Sistemi AKGÜN tarafından başarı ile gerçekleştirilen Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nin açılışı idi. Bu açılış Cumhurbaşkanı Sn. Nursultan NAZARBAYEV tarafından gerçekleştirildi.