18 Ağustos 2021 - Çarşamba


ABD’nin Las Vegas kentinde 9-13 Ağustos 2021 tarihlerinde düzenlenen HIMSS 2021 Global Konferans ve Fuarına katıldık.

Küresel sağlık ekosistemindeki profesyonellerin eğitim, yenilik ve iş birliği için bir araya geldiği HIMSS 2021’e CEO ve üst düzey yöneticilerden, hizmet sağlayıcıları ve yatırımcılarına, BT danışmanlarından girişimcilere kadar çok sayıda sağlık profesyonelleri katıldı.

Etkinliğe firmamızdan; Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Temel AKGÜN, Genel Müdürümüz Sn. Hakan KARATAŞ, Genel Müdür Yardımcılarımız Sn. Züleyha AKGÜN GENÇER ve Alper ŞEKER ile Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörümüz Sn. Yavuz GENÇER ve Uluslararası Satış Yöneticimiz Sn. Onur SOYBAŞ katıldılar.

AKGÜN, Yapay Zeka Ürünleri ve Karar Destek Sistemleri ile Fark Yarattı

Yılın kaçırılmayacak sağlık bilişimi ve teknolojisi etkinliğinde standımıza, sağlık bilişimi sektöründen ulusal ve uluslararası uzman ve profesyonellerin ilgisi büyüktü. Etkinlikte ayrıca standımızı T.C. Sağlık Bakan Yardımcımız Sn. Şuayip BİRİNCİ teşrif etti.

Birçok B2B görüşme ve sunumların yapıldığı standımızda gün içinde farklı saat dilimlerinde sunumlar da gerçekleşti. Turnkey Solutions sunum alanımızda uçtan uca anahtar teslim hastane çözümlerimiz en etkili şekilde anlatıldı.

Standımızda 3 farklı istasyonda Hastane Bilgi Yönetim Sistemi, önleyici sağlık alanında yapay zeka ürünlerimiz X-Eye Mammo Meme Kanseri Karar Destek Sistemi ile X-Eye Toraks Akciğer Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı Sistemi, iVital Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi ve MobileANKA Mobil Uygulama Sistemi sağlık profesyonellerine sunuldu. Ürün ve çözümlerimizin lansmanının yapıldığı etkinlikte ayrıca beğeniye sunduğumuz ürünlerimiz ile ilgili birbirinden farklı ve ilgi çekici birçok video yayınlandı.

Yapay Zeka Teknolojilerine Ulusal ve Uluslararası Arenada Yön Veriyoruz

AKGÜN “İleri Teknolojiler ve Durmadan İleriye" sloganı ile çalışmalarına devam eden AKGÜN, yapay zeka çalışmaları ile sağlık alanında global pazarlara yönelik dijital çözümler üretmektedir. Birçok ilki gerçekleştiren AKGÜN Teknoloji, ileriyi öngörmekte ve faaliyetlerini de bu yönde şekillendirmektedir. Bu kapsamda firmamız pandemi döneminde büyük önem taşıyan yoğun bakım sistemleri ile ilgili çalışmasını 2016 yılında tamamlamış ve Türkiye’nin ilk yerli ve milli iVital Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemini uygulamaya sunmuştur.

Ayrıca küresel salgın döneminde yapay zeka tekniklerini kullanarak radyolog ve hekimlerin Covid-19 hastalığını tespiti için geliştirilen AKGÜN X-Eye Covid Karar Destek Sistemi ürününü piyasaya sunmuştur. Sistem, Pnömoni -Covid-19 olma olasılığını değerlendirmektedir.

Ulusal ve uluslararası pazarlarda Sağlık Bilişimi Teknolojilerinin öncülerinden biri olan AKGÜN, HIMSS vb. gibi büyük küresel etkinliklere katılarak A’dan Z’ye sunduğu yenilikçi ve güvenli ürün ve hizmetlerini dünya ile buluşturmaya devam etmektedir.