22 Mayıs 2014 - Perşembe


AKGÜN,  7-11 Nisan tarihleri arasında Viyana’da düzenlenen IHE Connectathon etkinliğinde, PACS Server, PACS Workstation ve Radyoloji Bilgi Sistemi ürünleriyle büyük bir başarıya imza atmış ve ürünlerimizin IHE standartlarıyla uyumluluğunu bir kez daha kanıtlamıştır.  Bu kapsamda ürünler sadece Sağlık Bakanlığının istemiş olduğu toplam 6 adet aktör-profili sağlamakla kalmamış aynı zamanda üzerine 11 yeni aktör-profil daha ekleyerek dünya standardı ürünlere sahip olduğunu belgelemiştir.

IHE (Integrating the Healthcare Enterprise ), sağlık sektöründeki bilgisayar sistemlerinin sağlık bilgisi paylaşım metotlarının geliştirilmesi amacıyla sağlık hizmeti sunan profesyoneller ve endüstri tarafından başlatılan bir teşebbüstür. IHE, DICOM ve HL7 gibi standartların klinik ihtiyaçlar doğrultusunda cihazlar ve sistemler arasındaki haberleşmede kullanılmasını teşvik etmek amacıyla kurulmuştur. Böylece IHE standardında üretilen bir sistemin başka bir sistemle haberleşmesi daha kolay olmakta, kurulum zamanını hızlandırmakta ve hizmet sağlayıcılara bilgiyi daha efektif olarak sunmaktadır.

IHE, standartlara dayalı olarak donanımların ve yazılımların birlikte çalışabilmesini sağlaması ve bu entegrasyonu teşvik etmesi amacıyla detaylı kurulum ve test ortamlarını Connectathon etkinliklerinde sağlamaktadır. Connectathon sürecinde farklı üreticilere ait sistemler kendi aralarında mesaj alışverişinde bulunurlar.  Bu test esnasında sistemler IHE profili olarak adlandırılan tanımlanmış klinik senaryolarda IHE aktör olarak tanımlanan rollerde belirlenen bütün işlemleri tamamlamak zorundadırlar. Connectathon, katılımcıların ürünlerinin IHE profillerine uyumluluğunu ve birlikte çalışabilirliğinin geçerlemesini sağlayan çok önemli bir etkinliktir.

Connectathon, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da her yıl düzenlenmektedir.  Yüzlerce üretici firmanın katıldığı Connectathon’daki süreç yaklaşık bir hafta sürmektedir. Bu yıl 7-11 Nisan tarihleri arasında Viyana’da düzenlenen söz konusu Connectathon etkinliğe katılan ekibimiz, PACS Server, PACS Workstation ve Radyoloji Bilgi Sistemi ürünleriyle testlere katılmıştır.

Bu durumda PACS Server, Workstation ve RIS ürünlerinin Connectathon Viyana 2014 IHE testlerinde geçilen test sayısı toplam 17’dir. Ekibimize ve destekleri için tüm personelimize teşekkür ederiz.