22 Şubat 2019 - Cuma


AKGÜN Yazılım olarak HIMSS 2019 Global Konferans ve Fuarına, ABD’nin Orlando şehrinde 11-15 Şubat 2019 tarihleri arasında katıldık.

Etkinliğe Firmamızdan; Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Temel AKGÜN, Genel Müdür Yardımcımız Sayın Hakan KARATAŞ, Genel Müdür Yardımcımız Sayın Züleyha AKGÜN GENÇER ve İş Geliştirme Yöneticimiz Sayın Yavuz GENÇER Katıldılar.

Standımıza davetlilerin ilgisi büyüktü.

Fuarda sağlık bilişimi sektöründen çok sayıda ulusal ve uluslararası uzman ve profesyonelleri ağırladık. Etkinlikte standımıza teşrif eden T.C. Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Şuayip Birinci ile Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Temel AKGÜN, sağlıktaki dijitalleşmenin ve verimliliğe katkılarının artırılması konusunda görüşmelerde bulundular.

Ana fuaye alanında olan standımızda; Web 4.0 HBYS Hastane Bilgi Yönetim Sistemi, önleyici sağlık alanında yapay zeka ürünlerimiz olan X-Eye: Mammo Meme Kanseri Karar Destek Sistemi ve X-Eye: Toraks Akciğer Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı Sistemimiz tanıtıldı. Bunun yanında HIMSS EMRAM Stage 7 akreditasyonunda önemli gereksinimlerden olan i-Vital Yoğun Bakım Yönetim Sistemi ve MobileANKA IOS-Android-Windows Mobil Uygulama Sistemi gibi çözümlerimiz sağlık profesyonellerinin beğenisine sunuldu.

AKGÜN Yazılım çözümlerinin kullanıldığı Yozgat Şehir Hastanesinin, Avrupa’da HIMSS EMRAM STAGE 7 akreditasyonu alan ilk hastane olduğu duyuruldu.

Etkinliğin bizim için şüphesiz en önemli olgusu; uçtan uca AKGÜN Yazılım çözümlerinin kullanıldığı, Türkiye’nin İlk Şehir Hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi’nin 30 Kasım 2018 tarihinde HIMSS EMRAM STAGE 7 akreditasyonunu almış olması ve bunun etkinlikte duyurulmasıydı.

Yozgat Şehir Hastanesi’nin yeni 2018 HIMSS EMRAM kriterlerine göre Avrupa’da STAGE 7 akreditasyonu alan ilk hastane olmasını sağlayan en önemli başarısı; uçtan uca sürekli, sürdürülebilir, güvenli, entegre olarak çalışan bir yapı içerisinde olmasıdır. Bu hastanemizde AKGÜN Yazılım’a ait HBYS, LIS, RIS, PACS, Mobil Uygulamaları, Yoğun Bakım Yönetim Sistemi, Cihaz Entegrasyonları, Tıbbi İçerik ve İlaç Veri Tabanı Entegrasyonları, Hasta Güvenliğini artırması ve tıbbi hataların azaltılması, doktor ve hemşire süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve klinik karar destek sistemleri ile desteklenmesi gibi yazılımlar başarıyla kullanılmaktadır.

AKGÜN Yazılım dünyaya açılmaya devam ediyor.

AKGÜN Yazılım olarak, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi hizmeti verdiğimiz diğer değerli Hastanelerimizde de bu önemli HIMSS Stage 7 akreditasyonunun alınmasındaki başarılı çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da global pazarlara yönelik çözümlerimizi de HIMSS vb. gibi büyük global etkinliklere düzenli olarak katılarak tanıtmaya devam ediyoruz. Hedefimiz tüm dünyaya yayılmak.

Etkinlikte ayrıca T.C. Sağlık Bakanlığımızın organizatörlüğünde gerçekleştirilen, sektörümüze çözümler sunan Türk firmalarımız ve paydaşlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya AKGÜN Yazılım adına Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Temel AKGÜN katıldı. Toplantıda sektörde ülkemizde yaşanan ilerlemelere ve gelişmelere değinilerek, yaşanan sorun ve sıkıntıların da nasıl en iyi şeklide giderilebileceği konularında görüşler bildirildi.