22 Şubat 2012 - Çarşamba


AKGÜN Yazılım, Türkiye’de sahip olduğu tecrübesi ile Kazakistan sağlık sektörüne verebileceği hizmetler, sağlık bilişimi alanında sağlayacağı katkılar hususunda konuşmak üzere T.C Astana Büyükelçisi Lale ÜLKER ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelmiştir. Ziyaret esnasında Akgün Yazılım Kazakistan’daki faaliyetlerini, devam etmekte olan projelerini ve yapmak istediği projeleri hakkında bilgi vermiştir.

Toplantı zamanı iki taraflı ticaret ve ekonomik ilişkilerinin şimdiki durumu, perspektifler, Avrupa Birliği- Azerbaycan ilişkileri, Azerbaycan’ın Dünya Ticaret Teşkilatına üye olması gibi hususlar tartışılmıştır. Aynı zamanda iki taraflı farklı görüşmeler ve BMT’nin Viyana ofisinin Müdür Yardımcısı, BMT Kozmik Hususlar Ofisinin Müdürü Mazlan OTMAN’la görüşmeler de yapılmıştır.

Hükümetler arası komisyon toplantısı çerçevesinde 22 Şubat tarihinde Avusturya Cumhuriyeti Federal İktisat Odasıyla birlikte 60’dan fazla Avusturya, 20’ye yakın Azerbaycan şirketlerinin katılımıyla ekonominin farklı alanlarını kapsayan Biznes-Forum gerçekleştirilmiştir.

Avusturya Cumhuriyeti Federal İktisat Odası, ülkede faaliyette bulunan bilumum özel ve devlet şirketlerini ihtiva etmektedir.

22 Şubat tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Avusturya’daki Büyükelçiliği ile birlikte “Azerbaycan günü” düzenlenmiştir. Tedbire Avusturya Cumhuriyeti’ nin hükümet üyeleri, Avusturya’daki diplomatik temsilcilik başkanlıkları, ayrıca bir sıra şirket başkanları da davet edilmiştir.