20 Eylül 2017 - Çarşamba


Türkiye’nin sağlık sektöründe bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük program olarak adlandırılan “Sağlıkta Dönüşüm Programı” çerçevesinde hayata geçirilen Adana Şehir Hastanesi, 1.300 yatak kapasiteli ana hastane, 150 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ve 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinden oluşuyor. 57 ameliyathane, 330 poliklinik odası, 180 yoğun bakım ünitesi, 35 yeni doğan yoğun bakım ünitesine sahip olan hastanede yaklaşık 5000 personel günlük 16.000 hastaya kesintisiz hizmet verecek.

Mart 2015’te inşasına başlanan Adana Şehir Hastanesi tam kapasite ile hasta kabulüne 18 eylül 2017 itibari ile başladı. Hastane günlük toplam 16.000’i aşkın hastaya sağlık hizmeti verecek.

AKGÜN’ ün Sektörel Deneyimi Şehir Hastanelerine Katma Değer Katıyor…

Bugüne kadar kamu, özel, yerel yönetim, telekomünikasyon gibi birçok sektörden çok sayıda kurumun dijital dönüşümünde aktif rol alan AKGÜN, gerek yazılım tabanlı çözümleri gerekse BT entegrasyonu çalışmalarını entegre sağlık kampüsleri ile yüzbinlerce kişiye ulaştırıyor.

Yozgat ve Isparta Şehir Hastaneleri’nin Hastane Yönetim Yazılımlarını sağlayan AKGÜN, Adana Şehir Hastanesi’ nin de Hastane Bilgi ve Yönetim Sistemi servis hizmetlerini yönetecek.

AKGÜN Yazılım olarak, ülkemiz için gerçek anlamda hayati bir öneme sahip bu projede teknolojimizle aktif biçimde yer almaktayız. Kurduğumuz altyapı sayesinde hastaneler artık dijital bir kimliğe bürünecek. Hastanelerde gerçekleşecek bu dijitalleşmeyle hastanın sağlıkla ilgili tüm bilgileri doğru, eksiksiz bir şekilde kayıt altına alınıp istenildiğinde tek tuşla ulaşılabilecek. Böylece hastaların teşhis ve tedavi süreçleri hızlanırken sağlık personelinin de hayatı kolaylaşacak.

AKGÜN, Adana Şehir Hastanesi’nin işlerlik kazanmasını sağlayan sistem olan HBYS hizmetinin sürekliliği için gereken tüm yazılımları bir araya getirdi. Bu yazılımların ihtiyaç duyduğu veri merkezi ile tüm donanım, ağ ve diğer BT altyapısının entegrasyonunu gerçekleştirdi.

Sağlık sektörünün kendine has gereksinimlerini karşılayan çözümler sunan AKGÜN, entegre sağlık kampüslerinin kendine özgü olan ihtiyaçlarını net bir şekilde karşılayan uygulamalar sunuyor. “Tek kampüste birden fazla binada hizmet verme”, “standart hastanelere oranla çok daha fazla alt bileşen ve ekipmanın yönetimi”, “hasta sayısının yüksekliği nedeniyle daha kapsamlı bir hastane bilgi sistemine ihtiyaç duyulması” gibi kritik role sahip gereksinimleri özel olarak projelendiren AKGÜN, birbirine entegre olan pek çok sistemin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağladı.

Adana Şehir Hastanesi’nin En’leri

– Dünyaca ünlü global altyapı ve proje finans platformu Infrastructure Journal Global tarafından 2014 yılında ‘Avrupa’nın En iyi PPP (Kamu Özel Ortaklığı) Projesi’  ödülüne layık görüldü.

– Partnerships Awards tarafından 2015 yılının ‘En İyi PPP Sağlık Projesi İşbirliği’ ödülünü aldı.

– Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından verilen ‘Finansal Başarı’ ödülünü 2015 yılında almaya hak kazandı.

– Sahip olduğu 1.512 deprem izolatörü ile uluslararası inşaat ve müteahhitlik dergisi ENR tarafından dünyanın en büyük deprem izolatörlü hastanesi ilan edildi.