19 Kasım 2013 - Salı


Kurulduğu günden itibaren Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile yapılan BIHE Fuarı, 2013 yılı içerisinde de gerçekleştirildi. 19. Azerbaycan Uluslararası Sağlık Fuarı, BIHE 2013’te fuarına paralel olarak  “Stomatology Turkey 2013″ 8. Azerbaycan Uluslararası ” Diş Hekimliği ” fuarı ve ” Beauty Azerbaijan 2013″ 7. Azerbaycan Uluslararası ” Güzellik ve Estetik tıp” fuarları da gerçekleştirilmiştir.

BIHE fuarında AKGÜN standına katılımcılar yoğun ilgi göstermişlerdir. Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Elsever AĞAYEV, Türkiye’den gelen üst düzey yöneticiler, Türkiye Büyükelçiliğinden Ticari Müşavir Sayın Cengiz, ATİB, TUSİAB yöneticileri, hastane yöneticileri, vatandaşlar, doktorlar, öğrenciler ve birçok katılımcı AKGÜN standını ziyaret ederek ürünlerimizi incelemişlerdir.

BIHE fuarı bir kez daha ülkenin tıp camiasının ve Hazar bölgesinin merkezi bir olayı haline gelmiştir. Bu fuarı önemli olay haline getiren Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı Elsever AĞAYEV, Azerbaycan Diş Derneği ( ASA ) Başkanı Rena ALİYEVA, Türkiye Medikal Turizm Derneği Başkanı Emin ÇAKMAK ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa SOLAK katılımlarıyla gerçekleştirilen resmi açılış töreni olmuştur.

Fuarın açılış töreninde konuşan Elsever AĞAYEV “Azerbaycan’da sağlık ve tıbbi hizmet konularının vatandaşa sunulması için oldukça büyük önem verilmektedir ve ülkede gerçekleştirilen sayısız projeler bunun bir kanıtıdır. Son 6 yılda ülkede 500’den fazla sağlık tesisi ve tedavi teşhis merkezi inşa edilmiş veya esaslı şekilde onarılmıştır. Şüphesiz ki , ” BIHE” fuarı bu etkinliğin en önemli göstergelerinden biridir. Fuar katılımcıların yıldan yıla artması da bunu kanıtlamaktadır.” Konularına değinmiştir.

Türkiye’den katılım sağlayan misafirler iki kardeş ülke arasında işbirliğine önem verilmesi gerektiğini ve bu tür işbirliklerinin medikal turizm alanında yapılmasını, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulamışlardır.

Teknolojinin ve kardeşliğin vurgulandığı bu fuarda AKGÜN Ürünleri ile donatılan standımız odak noktası olmuştur.