26 Aralık 2017 - Salı


Türkiye Bilişim Derneği tarafından 1976’dan bu yana düzenlenen TBD Ulusal Bilişim Kurultayı’nın 34’üncüsü, “Bilişimle Gelişim: Türkiye’de Dijital Dönüşüm” ana temasıyla 20 – 21 Aralık 2017 tarihinde Sheraton Ankara Hotel & Convention Center’de gerçekleştirildi. Bilişim ve teknoloji alanında akademik bildirilerin sunulduğu kurultayda, şehit ve gazi çocuklarına kodlama eğitimleri, sosyal sorumluluk projeleri, ödül törenleri ve bilişimle ilgili paneller yer aldı.

TBD Başkanı Rahmi Aktepe’nin açılış konuşmasıyla başlayan kurultayda Güvenliğin Bireysel/ Kurumsal Yaşama Dokunuşu konulu panelde AKGÜN Grup oturum sponsoru olarak yer aldı. Satış ve Pazarlama Koordinatörümüz Sayın Gökmen Kuvvet’in panelist olarak yer aldığı oturumun ana teması Güvenliğin Kurumsal Yaşama Dokunuşu olmakla beraber, standımızda kurumsal hayatı güçlendiren ve teknolojiye yön veren Yapay Zekâ Ürünlerimiz sergilendi.

5G’ ye yol haritası çizildiği, nitelikli insan kaynağı için harita oluşturulan Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlemiş olduğu Ulusal Bilişim Kurultayının 34.sünde Yapay Zeka ürünlerimiz ile teknolojinin geleceğine yön vermenin ve gelecek için teknolojik ürünler üreterek fark yaratıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman konuşmacıların davet edildiği kurultayda, kamu ve özel sektörün yönetici ve çalışanları, sanayici ve iş adamları, akademisyenler, girişimciler, öğrenciler ve teknolojiyi yoğun kullanan ziyaretçiler tarafından ürünlerimiz büyük ilgiyle karşılandı.

Teknolojiye hâkim, bilişimle değer üretebilen, küresel rekabette başarılı ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye için bütün taraflara özellikle de bilişimcilere önemli sorumluluklar düşmektedir fikriyle bilişim sektörünün en önemli, sektörel katılımı en büyük etkinliği olan Bilişim 2017’de deneyimlerimiz ve vizyonumuzla oluşturduğumuz sinerjiden dolayı kurultayda yoğun ilgiyle karşılaştık.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türk Bilişim Derneği(TBD) Başkanı Rahmi Aktepe, milletvekilleri, kamu, özel sektör ve üniversitelerin yöneticileri, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları, Teknokent, Teknopark temsilcileri, bilişim uzmanları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen kurultayda, alanlarında uzman birçok konuşmacı söz aldı.  Yapılan çalıştaylara ortalama 50’nin üzerinde profesyonel kişi katkı sağladı ve kurultay katılımına yoğun bir ilgi oldu.

AKGÜN Grup’un oturum sponsoru olarak yer aldığı kurultayda, yeni nesil mobil geniş bant altyapıları, nesnelerin interneti, bulut bilişim, büyük veri analitiği, yapay zeka, sanal gerçeklik ve 3 boyutlu yazıcı gibi teknolojiler büyük ilgi gördü.

Ayrıca kurultay süresince kurulan stantlarda Ankara’nın Bilişim Sektöründeki firmaları ve ilgili kuruluşları yer aldı. AKGÜN Grup, açtığı stantta NdlLocater markası altında X-Eye:Toraks, X-Eye: Mammo ve X-Eye: RibOut ürünlerini tanıtarak, tamamı AKGÜN Ar-Ge Merkezinde tasarlanan ürünlerinin bilgi ve iletişim teknolojilerinde potansiyelini anlattı.