29 Eylül 2014 - Pazartesi


Sektörde Çeyrek Asrı Aşan Tecrübesiyle, Dünya Pazarında İddia Yaratacak Nitelikte Ürünler Üreterek Büyük Buluşların Yaratıcısı Olan AKGÜN, Sınırları Aşan Bilgisini “Tıbbi Ve Biyolojik Mühendislik Konferansında” Paylaştı…

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan TELETIP Projesinin mimarı olarak Türkiye’ de bir ilke imza atan AKGÜN, ülkemizde yine bir ilki gerçekleştirdiği Akciğer X-Ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı Sistemiyle Tıbbi ve Biyolojik Mühendislik Konferansına Damgasını Vurdu.

Uluslararası Tıbbi ve Biyolojik Mühendislik Derneği tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen konferans, 7-11 Eylül 2014 tarihlerinde Hırvatistan, Dubrovnik’te gerçekleştirilmiştir. Tıp ve mühendislik camiasını buluşturan konferans, medikal sektördeki en güncel AR-GE çalışmalarının tartışılmasına ve takibine olanak sunmuştur. İlki 1999 yılında Viyana’ da gerçekleştirilen konferans, 1000’den fazla makale ile büyük bir başarıya imza atmıştır. Dünyanın dört bir köşesinden biyomedikal mühendislerinin ve tıp doktorlarının katılımı ve yoğun ilgisi üzerine serinin devamı 2002’de Viyana’da, 2005’te Prag’da, 2008’de Belçika’da ve 2011’de Budapeşte’de gerçekleştirilmiştir. 2014 yılında da ana teması “Biyomedikal mühendisliğinde yeni ufuklara doğru” olan konferans, çok sayıda sözlü ve poster sunumu, workshop, sergi ve davetli konuşmacıya ev sahipliği yapmıştır. Konferansın temel konu başlıkları aşağıdaki gibidir:

  • Biyomedikal sinyal işleme
  • Biyomedikal görüntüleme ve görüntü işleme
  • Biyo-mikro/Nano teknoloji
  • Biyomateryaller
  • Biyomekaniks, robotiks ve minimal invaziv cerrahi
  • Kalp damar, solunum ve endokrin sistemleri mühendisliği
  • Sinir ve Rehabilitasyon Mühendisliği
  • Moleküler, Hücresel ve Doku Mühendisliği
  • Biyoenformatik ve Hesaplamalı Biyoloji
  • Sağlık bilişimi, e-sağlık ve Teletıp
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Teletıp Projesinin de mimarı olarak Türkiye’ de bir ilke imza atan AKGÜN, ülkemizde yine bir ilki gerçekleştirdiği Akciğer X-Ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı Sistemi kapsamında ürettiği “Lung Nodule Detection in X-Ray Images: A New Feature Set” başlıklı makalenin sunumunu MBEC 2014 (The 6th European Conference of the International Federation for Medical and Biological Engineering) konferansında gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Makalenin sunumu, AKGÜN Yazılım Uzmanlarımızdan Burçin Buket OĞUL tarafından gerçekleştirilmiştir.

GLOBOCAN 2012 verilerine göre dünyada en sık görülen kanser türleri akciğer, meme ve kolon kanseri olmasına rağmen, insanlar en sık akciğer, karaciğer ve mide kanserinden vefat etmektedir. Bu kapsamda TÜBİTAK ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz ve başlıca amacı radyologların x-ray görüntülerinde gözünden kaçabilecek anormallikleri tespit ederek onlara ikinci bir göz olmak ve görüntülerdeki yanlış tanı oranını düşürmek, doğru tanı oranını yükseltmek olan Bilgisayar Destekli Tanı Sistemi; yirmiden fazla ülkeden 300’ ün üzerinde akademisyen ve sektör temsilcisinin katıldığı konferansta dikkatleri üzerine çekti ve katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sektörde  çeyrek asrı aşan tecrübesiyle dünya pazarında iddia yaratacak nitelikte ürünler üreterek, büyük buluşların yaratıcısı olan AKGÜN, Yurtiçi ve Yurtdışı pazarın ihtiyaçlarını detaylarıyla analiz ederek yenilik kapasitesini devamlı olarak arttırma hedefindedir. Değişen ve artan bilişim teknoloji ihtiyaçlarına paralel hareket eden firmamızın sınırları aşan başarısının sırrı, alanında ortaya çıkan küresel eğilimleri takip etmesine ve fark yaratan ürünleri gelişmiş ülkelerle aynı ve yakın zamanda sunmasına bağlıdır.