5 Ekim 2015 - Pazartesi


                               


18-20 Eylül 2015 tarihinde Bakü Expo Center’ da düzenlenen Azerbaycan Bakü Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı (BIHE) 21 yıllık başarısını kutladı.

10 yıldır BIHE Fuarlarının tamamına sponsor olarak katılım sağlayan AKGÜN ürünleri Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı.


Azerbaycan BIHE Sağlık Fuarı 18 Eylül tarihinde Bakü Expo Center’ de açıldı. Açılışa Azerbaycan Sağlık Bakanı Yardımcısı Elsever AGAYEV, Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sergei TSİB, Belarus Sağlık Bakanı Yardımcısı Valeriy SHEVCHUK katıldı.

Azerbaycan’ da yerleşik birçok kuruluş ile Belarus, İngiltere, Almanya, İtalya, Rusya, Finlandiya, Ukrayna, Türkiye, İsviçre, Çin, ABD, Bahreyn, Gürcistan, İtalya, BAE, Rusya, Ukrayna ve diğer birçok ülkeden katılımcının yer aldığı ve dünyanın 19 ülkesinden 189 şirketin iştirak ettiği BIHE’ nin 21. yıl dönümünün kutlandığı fuarda 2007 yılından itibaren fuarın sponsorlarından olan IT Sektörünün bölgesel ve küresel devi AKGÜN Yazılım’ ın modern teknolojili yazılım ürünleri büyük ilgi gördü.

Tıbbi ve laboratuvar ekipmanları, diş hekimliği aletleri, ilaç, tıbbi sarf malzemeleri, dezenfektanlar, ortopedik ürünler, yüksek teknoloji tanı ve tedavi yöntemleri, medikal makine ve diğer teknolojik ürünlerin sergilendiği BIHE’ de; AKGÜN ürün ve hizmetlerinin sergilendiği stant, “Tecrübenin İnovasyonla Buluşma Noktası” sloganıyla uluslararası katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yeni nesil AKGÜN yaklaşımı ve ürünleri ile ilgili Sağlık Bakan Yardımcısına yapılan sunum yüzlerce profesyonel tarafından beğeni ve takdir ile karşılandı.

Fuar açılışına iştirak eden Azerbaycan Sağlık Bakanı Yardımcısı Elsever AGAYEV, öncelikle sağlık sisteminde yenilikçi teknolojileri Azerbaycan’ a adapte eden ilk yazılım firması olma özelliğini gösteren AKGÜN Yazılım’ın standını ziyaret etmiştir. Azerbaycan Sağlık Bakanı Yardımcısı Sayın AGAYEV sağlık sektörünün AKGÜN gibi yenilikçi ve modern teknolojileri bünyesinde barındıran bir firmaya ihtiyacı olduğunu ve AKGÜN ile beraber ilerlemek istediklerini belirtti.

Açılışta Azerbaycan televizyonlarına konuşan AKGÜN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Temel AKGÜN, Azerbaycan ile kardeş ülke olduklarını, 10 Yıldır BIHE Sağlık fuarına sponsor olarak katılarak ülkemizi temsil etmekten gurur duyduklarını belirterek; “Ülkemizde geliştirdiğimiz Bilgisayar Destekli Tanı projemiz fuarda tanıtıldı, bilgisayarların kullanılmasını ve bilgilerin bilgisayarda tutulmasını değil; aynı zamanda gelen bilgilerden doktora hastalığın teşhis edilmesini ve tedavi aşamasında yardımcı olacak çağımızın çok önemli ve değerli bilgisayar programlarını anlatmaya çalışacağız.’’ dedi.

ETKİLİ TANITIM

Bilişimde çığır açan profesyonel ürün grubu ile fuarda dikkat çeken AKGÜN, ürünlerin deneyimlendiği demolarla fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu. Akciğer kanserini anında teşhis eden Akciğer X-ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı projesi ile gözden kaçırılan nodülleri hekim ya da radyoloğun dikkatine sunarak kanserin geç evrelerinde teşhis edilmesinin önüne geçen ve erken teşhis sağlayan AR-GE Ürünü, etkili bir demo ile katılımcıların beğenisine sunularak projenin gücü sergilendi.