6 Kasım 2019 - Çarşamba


İstanbul’da 30 Ekim – 1 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen HIMSS’19 Eurasia Kongresine diamond ve yaka ipi sponsoru olarak katıldık.

HIMSS’19 Eurasia, Türkiye ve bölge coğrafyadaki ülkeleri hedefleyen vizyonu, yüzlerce yabancı ziyaretçi ve protokol davetlinin yanı sıra Türkiye’den binlerce katılımcı ve uluslararası konuşmacılar, paneller ve eğitim toplantıları ile sağlık bilişim sektörünün tüm bileşenlerini, İstanbul’da buluşturdu.

“Dijital Hastane” Simülasyonu Göz Doldurdu.

Etkinlikte standımızın yanı sıra uçtan uca çözümler sunan AKGÜN hastane bilgi yönetim sistemleri kullanılarak kurulan HIMSS Dijital Hastane alanı ile göz doldurduk.  Bir hastanede olması gereken acil, poliklinik, ameliyathane, yoğun bakım, server odası gibi birimleri içeren “Dijital Hastane Simülasyonunda” AKGÜN’ün ileri teknoloji ürünleri ve uygulamaları sunuldu. Bu kapsamda özellikle geliştirmiş olduğumuz akciğer ve meme kanserlerinin erken teşhisinde önleyici sağlık hizmeti sunan,  X-Eye: Toraks Akciğer X-Ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı ve X-Eye: Mammo Meme Kanseri Karar Destek Sistemi ve  i-Vital Yoğun Bakım Sistemi gibi önemli AKGÜN Dijital Hastane Çözümlerimiz ve Yapay Zeka Ürünlerimiz yurtdışı ve yurtiçinden katılımcıların dikkatini çekti.

Ayrıca, ilginin yoğun olduğu Dijital Hastane alanına resmi heyet ziyaretleri de gerçekleştirildi. Bu kapsamda etkinliğin ilk günü Medipol Üniversitesi TTO Direktörü ve HIMSS Türkiye Direktörü Sn. Dr. İlker KÖSE, Sağlık Bakanı Sn. Dr. Fahrettin KOCA ile birlikte yurtdışından gelen konuk Sağlık Bakanları ve heyetlerine hastane simülasyonunu anlattı. Etkinliğin ikinci ve üçüncü günlerinde ise “Dijital Hastane” alanını HIMSS EMRAM 6 ve 7 seviyelerinde başarılara imza atan hastanelerin temsilcilerinden Yozgat Şehir Hastanesi Eski Başhekimi Sn. Op. Dr. Aziz Ahmet SÜREL ve Tire Devlet Hastanesi – HIMSS Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Uzm. Dr. Gürhan ZİNCİRCİOĞLU “Dijital Hastane” alanının moderasyonunu üstlendi.

Düzenlenen Panel ve Oturumlarda AKGÜN Fırtınası Esti.

Sağlıkta Dijital Dönüşümün Hikâyesi ve Bilişimle Yönetim Kültürü oturumunda konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Temel AKGÜN  konuşmasında “Yapay Zekâ ve robotlar, doktorların asistanı oluyor. Doktorların işlerini kolaylaştırarak sağlık alanında verimli, hızlı ve daha kesin tanı ve tedavi ile ilerlemeyi sağlıyor.” diyerek yapay zekâ teknolojisinin önemini vurguladı. Aynı zamanda sağlık sektöründeki dijital çözüm ve uygulamalarımızı anlatan Sn. AKGÜN “33 yıldır sağlık sektöründeki bizim gibi firmaların varlığı ulusal yaklaşımı garanti etmiş, uluslararasında birikimimiz ve yazılımlarımızı pazarlamamızı sağlamıştır.” şeklinde sözlerine devam etti.

Etkinlik süresince Sağlıkta Yapay Zekânın Sağlıklı Bir Değerlendirmesi, HIMSS EMRAM Başarı Hikayeleri, Sağlıkta Geleceği Anlamak ve Geleceği Tasarlamak, Asya ve Avrupa’daki En İyi Bilişim Uygulamaları konulu panel ve oturumlara panelist olarak katıldık. Sunumlarda AKGÜN Yazılım olarak yenilikçi AR-GE yaklaşımlarımızı başarıyla akıllı ürünlere çevirip, bunların nasıl insan sağlığına yararlı çözümlere dönüştürdüğümüzün vurgusu yapıldı. Söz konusu sunumlarda sağlık profesyonelleri ve sağlık yöneticilerinin yanı sıra birçok yerli ve yabancı katılımcılar yer aldı.

AKGÜN Sistemleri Kullanan Şehir Hastanelerimiz Ödül Aldı.

Etkinlikte ayrıca, AKGÜN sistemleri kullanan, 2018 yeni kriterlerine göre HIMSS Stage 7 akreditasyonu alan Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi ve HIMSS Stage 6 olarak akredite edilen Adana Şehir Hastanesi ve Isparta Şehir Hastanesi ödül töreninde sertifikalarını aldılar. Kongre sonrası AKGÜN çözümlerini kullanan bazı şehir hastaneleri ise Stage 7 akreditasyonu için çalışmalara başladılar.

HIMSS’19 Eurasia’da AKGÜN, geliştirdiği teknolojik ve insan odaklı uygulamalarıyla birlikte, sağlık bilişimi alanında hem yerli hem de global pazarlarda öncü olmaya devam edeceğini bir kez daha göstermiş oldu.