26 Kasım 2020 - Perşembe


AKGÜN Dijital Uygulamaları ile Hayat Veriyor…

HIMSS + Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı, Pandemi sonrası yeni normalde; Sürekli değişen ve gelişen sağlık bilişimi alanında, yeni uygulama ve gelişmeleri keşfetmek üzere tüm sağlık profesyonelleri ve sağlık yöneticilerinin katılımları ile 11-13 Kasım tarihlerinde dijital konferans ve fuar deneyimi ile gerçekleştirildi.

HIMSS + Eurasia, “pandemi ve sağlıkta dönüşüm” konseptiyle üst düzey sağlık otoritelerini, devlet yetkililerini, IT uzmanları ile kamu, özel ve üniversite hastane yöneticilerini dijital ortamda buluşturdu. Türkiye’nin sağlıkta dijital dönüşüm başarısı ve HIMSS EMRAM kriterleri bakımından kat ettiği mesafe, tüm bölge ülkeleri ve gelişmekte olan ülkeler bakımından Türkiye’yi rol model konumuna getirdi.

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın destek ve himayeleri başta olmak üzere, üniversitelerin, özel hastanelerin işbirliği ve bölge ülkelerinin sağlık otoritelerinin dijital ortamda ve interaktif katılımıyla gerçekleştirildiği, AKGÜN’ ün Platinum Sponsor olduğu “HIMSS + Eurasia” konferansında; pandemi sonrası inovasyona dayalı sağlık çözümleri ve en iyi IT uygulamaları ile buluşma fırsatları oluşturdu.

Sağlık sektöründe güncel gelişmeleri takip etme ve gelecek sağlık senaryolarını keşfetme imkanı tanıyan HIMSS + Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı kapsamında dijital hastane, e-sağlık, sağlıkta akıllı sistemler ve teknolojiler, sağlık bilişimi alanında ileri uygulamalar, yapay zeka ve yeni teknolojiler sağlık yöneticileri ve sağlık bilişimi profesyonelleri ile buluştu.

COVID-19 pandemi sürecinde yeni normalde sağlık sisteminde bizi nelerin beklediğinin masaya yatırıldığı HIMSS + Eurasia panellerinde yükselen değerlerden telehealth, mobil sağlık, 3d printing, virtual reality araçları, sağlık sisteminin sürdürülebilirliğinde teknolojinin rolü, dijital bilinçli hastalar, HBYS’ den yapay zekaya pandemi yönetiminde sağlık bilgi sistemlerinin rolü ve sağlıkta robot çağı gibi konular gündeme taşındı.

Sağlık, Savunma, Eğitim ve Telokomünikasyon alanlarında yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla öne çıkan ve ileri  teknoloji ürünleri ve uygulamaları kapsamında  geliştirmiş olduğu akciğer ve meme kanserlerinin erken teşhisinde önleyici sağlık hizmeti sunan,  X-Eye Toraks: Akciğer X-Ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı ve X-Eye Mammo: Meme Kanseri Karar Destek Sistemi ve iVital Yoğun Bakım Sistemi gibi AKGÜN Dijital Hastane Çözümleri ve Yapay Zeka Ürünlerinin tanıtıldığı AKGÜN’ ün Sağlık sektöründe geliştirdiği güncel gelişmeler fuarda çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcı tarafından büyük ilgi gördü.

HIMSS + Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı, 11 Kasım T.C. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca,HIMSS Başkanı & CEO’su Hal Wolf ve T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’ nin konuşmaları ile açılan etkinlikte, AKGÜN Yazılım Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi Atalay ve Genel Müdür Yardımcısı Hakan Karataş panelist olarak katıldılar.

“Kamu ve Özel Hastanelerinin Dijital Dönüşümünde Bizi Neler Bekliyor?” oturumunda, Yoğun Bakım Süreçlerinde Dijitalleşme konulu sunumunda Genel Müdür Yardımcısı Hakan Karataş, AKGÜN ve Dijital Sağlık konulu sunumu kapsamında Türkiye’de ilk olma özelliğine AKGÜN iVital Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi hakkında bilgi verdi.

HIMSS Eurasia 2020 etkinliğinde “Sağlık Kurumlarında Yenilik Arayışı, İnovasyon Kültürünü Nasıl Teşvik Ediyoruz?” paneline, AKGÜN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi ATALAY Sağlıkta Dijital Dönüşüm konulu sunumu ile katılarak AKGÜN’ ün inovatif çözümlerini anlattı. AKGÜN’ ün sunduğu dijital ve İnovatif çözümler katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

AKGÜN iVital Yoğun Bakım Otomasyon Sistemi

Yerli ve milli üretim ve Ar- Ge çalışmaları yapan AKGÜN, sağlık sektörünün öncüsü olduğunu bir kez daha kanıtladı. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın desteğiyle geliştirerek 2017 yılında hizmete sunduğumuz yüksek Ar-Ge ve bilimsel nitelikli Yoğun Bakım Otomasyon Sistemi ürünümüz ile yoğun bakım ünitelerindeki tüm süreçleri dijital ortama taşıdık. Hasta verilerini izlenebilir, yönetilebilir, ölçülebilir hale getiren ürünümüz sayesinde bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarının işlerini kolaylaştırmaktayız. Kullanıcı dostu olan yoğun bakım sistemimiz ile T.C. Sağlık Bakanlığı kayıt tescil belgesini alan ilk firma olarak, hastanelerimize farklı bir çehre getireceğiz.

AKGÜN iVital hastanelerin Yoğun Bakım Ünitelerinde takip ve tedavileri sürdürülen hastalara ait tıbbi süreçlerin elektronik ortamda kayıt altına alınmasını, tedavi süreçlerini, tıbbi cihaz yönetimi ve parametrelerin takibini ve sonuçlarla ilgili bildirim yönetimini, raporlama ve kalite ölçüm araçlarının oluşturulmasını tüm platformlarda gerçek eşzamanlı olarak sağlayan sistemdir.  

Türkiye’deki ilk olma özelliğine sahip AKGÜN iVital ile yoğun bakım ünitelerindeki çeşitli cihazlar tarafından üretilen fizyolojik verilerin tek bir veri havuzunda depolanması, belli kriterlere göre görselleştirilmesi, sorumlu doktorlar ve/veya hemşireler tarafından anlık olarak incelenmesi ve hasta vital bulgulara dayalı çeşitli skor hesaplamaların yapılması sağlanmaktadır. Ayrıca, depolanan veriler üzerinde belirlenen süreler ile hastanın vital veri trendlerinin hesaplanması yapılmakta, daha önce tanımlanmış kriterler esasında sorumlu doktor ve hemşirelere erken alarm ve uyarılar  iletilmektedir.