22 Ekim 2015 - Perşembe


Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nin 4.sü 14 Ekim 2015 Çarşamba günü Sheraton Ankara Hotel & Convention Centre’da düzenlendi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri IŞIK’ın katılımıyla 14 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da Sheraton Hotel’de gerçekleştirilen fuarda, davete katılan şirketler Ar-Ge konusunda gerçekleştirdikleri önemli çalışmalarının prototiplerini kamuoyuyla paylaştı. AKGÜN Yazılım, yenilikçi ve inovatif çalışmalarıyla fuarın ilgi toplayan ve adından söz ettiren isimlerinden oldu.

Ar-Ge Merkezleri bulunan toplam 70 firmanın stant açtığı etkinlikte, AKGÜN Yazılım’ın sergilediği yenilikler arasında; “Erken Teşhis Mucizesi” olarak nitelendirdiği Akciğer X-ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı ve DICOM Uyumlu Meme Kanseri Karar Destek Sistemi Projesi yer aldı.

Sektöre Yön Veren AKGÜN, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek uzun araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda hayata geçirdiği Akciğer X-ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı  ve DICOM Uyumlu Meme Kanseri Karar Destek  Sistemi Projeleri ile kanserin gözden kaçırılmasının önüne geçerek, kanserin  erken evrede teşhisi ile yaşam süresinin uzatılmasını amaçlamıştır.

İleri Teknoloji Üreten bir Ar-Ge Merkezi

AKGÜN Yazılım Ar-Ge Merkezi, toplamda 6.000 m2 alana kurulu, birçok alanda ileri teknoloji üreten bir yapıya sahip.