6 Aralık 2017 - Çarşamba


Sağlıkta Endüstri 4.0’ın önemini vurgulamak ve farkındalığı arttırmak amacıyla Siyami Ersek Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu’nda 02 Aralık 2017 tarihinde Sağlıkta Kalite Uygulamaları ve Mentorluk ana temasıyla gerçekleştirilen Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu III (USKAF III)’ de AKGÜN Grup olarak Gold Sponsor olarak yer aldık.

Çeşitli sektörlerden birçok konuşmacı, akademisyen ve araştırmacıların katıldığı sempozyumda üretim sektörünün Endüstri 4.0’a geçiş sürecine, sanayideki uygulamalarına, karşılaştıkları zorluklara ve firmaya yansıyan faydalarına ilişkin yenilikçi ve çağdaş yaklaşımlar, stratejiler ve deneyimlerin tartışıldığı forumda, AKGÜN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Temel AKGÜN’ün “Sağlıkta Endüstri 4.0 – Yazılım Teknolojisinin Sağlık Sektörüne Getirdiği Yenilikler” başlıklı konuşması büyük beğeni topladı. AKGÜN ‘’Bütün dünyada gelişen teknoloji ile sağlık alanında da Endüstri 4.0 Devriminin geçiş süreci yaşanıyor. Bilim ve teknoloji alanında özellikle genetik ve tıp alanında büyük değişimler ortaya çıkıyor. Geleneksel sağlık sistemleri günümüzde dijital bir dönüşüm yaşayarak yepyeni bir yapıya bürünmektedir. Yeni dönem sağlık konusunda da hızlı değişimler yapılmasını zorunlu hale getirmektedir.” şeklinde ifade etti.

AKGÜN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Temel AKGÜN, Türkiye’nin sağlık alanında teknolojik değişim yapması gerektiğini vurgulayarak, “USKAF, Türkiye’de sağlıkta kalite, mevcut uygulama ve kabullerin geliştirilmeye açık alanlarını yeniden tanımlamak, inovasyon konularında profesyonellerden oluşan çalışma platformu oluşturmak amacıyla tasarlanmıştır.” ifadesini kullandı.

Foruma “Gold Sponsor” olarak katılan AKGÜN Grup, Sanayi 4.0’ da AKGÜN Trendleri ve Yapay Zeka Uygulamalarıyla ziyaretçiler ve akademisyenler tarafından ilgiyle karşılanmıştır.

Bu tarz çalışmalara her fırsatta  gerekli desteği veren Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Temel AKGÜN, “Dünya hızlı bir şekilde değişiyor. Bizim de teknolojik olarak bu değişime ayak uydurmamız gerekir. Bu işlerde oyuncu olmak istiyoruz ki zaten oyuncuyuz.” dedi.

AKGÜN YAZILIM

Uzun yıllardır hem ülkemizde hem de uluslararasında sağlık, eğitim, yerel yönetim, savunma, telekomünikasyon, kamu ve özel sektör alanlarında full otomasyon gibi bilişim ve yazılım alanlarında birçok başarılı ürün ve çözümler geliştiren ve büyük ölçekli yazılım ve donanım projeleri yürüten AKGÜN, her zaman daha gelişmiş teknolojileri üretme noktasında öncü adımlar atmaktadır. Ürünlerimiz, AKGÜN Yazılım Ar-Ge ve Yenilik Merkezi’nde tasarlanmaktadır.

AKGÜN, zengin ürün ve çözüm portföyü ile dijital hastane konseptine tam uyumlu çalışmakta ve uçtan uca desteklemektedir.

AKGÜN Hastane Bilgi Yönetim Sistemi uygulamaları HIMSS Stage 6 ve 7’ ye uygundur.

Firmamız, Endüstri 4.0’ın avantajlarını kullanarak özel çözümler sunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından akredite edilmiş, Sağlık Bilişim Sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belgelendirilmiş ilk Ar-Ge Merkezi olan AKGÜN, uluslararası CMMI (Capability Maturity Model Integration) standartlarını uygulamaktadır. 2011 yılından bu yana T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tescilli AR-GE Merkezi olan AKGÜN, AR-GE Merkezinde 510’dan fazla Ar-Ge ve destek personeli istihdam etmektedir.

Erken teşhis ve önleyici sağlık projeleri sayesinde ulusal ve uluslararası arenada ilkleri gerçekleştiren Firmamız; Akciğer X-ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı “AKGÜN X-Eye: Toraks”, DICOM Uyumlu Meme Kanseri Karar Destek Sistemi “AKGÜN X-Eye: Mammo” ve Keratokonus Hastalığının Teşhisi ve Çapraz Bağlama Operasyonu Sonrası Korneanın 3 Boyutlu Benzetimi “AKGÜN KnVision” Yapay Zeka uygulamaları, kurumsal verilerin büyük gücünü dünyanın en gelişmiş mobil teknolojisiyle bir araya getiren “AKGÜN MobileANKA” ve küresel ihtiyaçlara cevap veren ürünleriyle fark yaratmaktadır.