8 Aralık 2020 - Salı


Kamu Bilişim Derneği ile Ankara Sağlık Kuruluşları Derneği tarafından 25 – 26 Kasım 2020 tarihleri arasında “Sağlığın Bilişim Kahramanları” etkinliği düzenlendi.

Sağlık Bilişimcilerinin hayatımıza kattığı tüm yeniliklerin anlatıldığı konferansta Sağlıkta Yerli Üretim, Akıllı Sağlık, Sağlıkta Yönetim ve Bilişim Sistemleri ve Bilişim Teknolojileri Desteği ile Evden ve Uzaktan Bakım konularına yer verildi. Tüm katılımcıların ücretsiz olarak takip edebildiği etkinlik on-line olarak gerçekleşti.

Etkinlikte Sağlıkta Yerli Üretim oturumunda İş Geliştirme ve Satış Direktörümüz Sayın Hüseyin ARIKAN konuşmacı olarak yer aldı. Sayın ARIKAN, AKGÜN’ün sağlık ve kurumsal çözümlerini anlatarak Firmamızın pazar ihtiyaçlarını öngörerek katma değeri yüksek yazılım çözüm ve hizmetleri ürettiğinin altını çizdi. Ayrıca sektördeki rekabeti izleyerek, ileri teknolojiler kullanarak düşük maliyetli, insan sağlığını önemseyen yeni ürün ve hizmet alternatifleri sunduğundan bahsetti. Yerli ve milli ürün ve çözümler üreten AKGÜN’ün dünyadaki teknolojik trendlere paralel olarak geliştirdiği Karar Destek Sistemlerine de konuşmasında yer vererek alanlarında ilk olan X-Eye Toraks, X-Eye RibOut ve X-Eye Mammo ürünlerimizin kullanımını anlattı.

Sağlıkta Yönetim ve Bilişim Sistemleri oturumuna ise Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörümüz Sayın Yavuz GENÇER konuşmacı olarak katıldı. Sayın GENÇER konuşmasında TÜBİTAK desteğiyle, yerli ve milli olarak, doktor ve hemşire danışmanlığıyla 4 yıllık çalışmalar neticesinde oluşturulan Ar-Ge ürünümüz AKGÜN iVital Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sisteminden bahsederek yoğun bakım süreçlerinin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesinin önemini vurguladı.

Yerli ve Milli Uçtan Uca Çözümlerimiz ile Kesintisiz Hizmet

Pandemi döneminde tüm sağlık çalışanları büyük bir özveri ile çalışarak, büyük bir başarı hikâyesi yazmaktalar. Bu süreçte sağlık çalışanlarımızın yanı sıra, perde arkasındaki gizli kahramanlar olan bilişim sektörünün de payı büyüktür. Bu yoğun ve zorlu süreçte sektörünün lideri olan AKGÜN, yerli ve milli, ileri teknolojik çözümleri ile yerinde, anında, kesintisiz hizmet anlayışı ile hizmet vermeye devam etmektedir.