6 Haziran 2016 - Pazartesi


HIMSS Türkiye 2016 EMRAM Eğitim Konferansı ve Fuarı  26-27 Mayıs tarihlerinde İstanbul Pendik Green Park Otel’ de gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı sağlık bilişimi kurumları ile sağlık bilişimi ve dijital hastanecilik alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren HIMSS Türkiye 2016 etkinliğine Gala Sponsoru olarak katılım sağlayan, müşteri memnuniyeti ve ürün kalitesinden taviz vermeyen, Türkiye ve Dünya pazarında prestijli bir marka olan AKGÜN, yerli ve yabancı çok sayıda  ziyaretçi tarafından yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştır.

Standımızı ziyaret eden misafirlere; AKGÜN markasının büyüklüğü, gücü, dinamizmi ve değeri tanıtıldı ve Bilgisayar Destekli Tanı Sistemleri, Klinik Bilgi Sistemleri, Radyoloji Görüntüleme Sistemleri, 3 Boyutlu Görüntüleme İşlemleri, Karar Destek Sistemleri, Mobil Uygulamalar ve sağlık hizmet sunumunu arttıran ve Global Dünya’da fark yaratan diğer projelerin interaktif olarak sunumu yapıldı.

Sağlık Bakanlığı ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle düzenlenen HIMSS Türkiye EMRAM Eğitim Konferansı ve Sağlık Bilişim Fuarı, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip BİRİNCİ ve HIMSS Başkanı H. Stephen LİEBER, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Prof. Dr. Alper CİHAN ve  AKGÜN Yönetim Kurulu Başkanı Temel AKGÜN’ ün katılımı ile açıldı.

Açılışta konuşan ve içinde bulunduğumuz yüzyılın tüm iş süreçlerini temelden değiştirdiğini söyleyen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip BİRİNCİ, Sağlık Bakanlığı olarak bilişim teknolojileri ile tüm üretim ve hizmet sektörlerini bir araya getirmeyi hedefleyen 4. Endüstri devrimine kayıtsız kalmadıklarını belirtti.

Zaman ve mekân kavramının yerini istediğiniz yer ve zamanda sürece dâhil olabileceğiniz teknolojilere bıraktığını vurgulayan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip BİRİNCİ, “Dijitalleşen dünya ve iş yaşamı hem insan hayatı hem de biz sağlıkçılar açısından yeni fırsatları ortaya çıkardı. Artık hastaların teşhis ve tedavi süreçlerine katıldığı ve sürdürülebilir sağlık politikalarının dijital veriler kapsamında ele alındığı bir hizmet sürecinden bahsediyoruz. Bu bağlamda dijitalleşme, teknolojik araçların sağlık sektörüyle entegrasyonu, mobil sağlık araçlarının etkin kullanımı, büyük veri uygulamaları ile teşhis ve tedavi süreçlerinin yönetimi gibi uygulamalar, sağlık profesyonelleriyle hastanelerin ilaç gibi, iğne gibi vazgeçilmez unsuru haline geldi.” şeklinde konuştu.

HIMSS Başkanı H. Stephen LİEBER ise yaptığı konuşmada ‘’Türkiye’nin küresel anlamda teknolojiyi kullanma bakımından ileri ve öncü bir duruma geldiğini ifade ederken “HIMSS Türkiye 2016’da İspanya, Hollanda ve Almanya’dan sonra Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. HIMSS’in akreditasyon ve standart modeli EMRAM’da 7 seviyesine gelen bir hastaneyi ödüllendireceğiz. Ayrıca 17 tane EMRAM 6. seviyeye gelmiş hastane bulunuyor. Burada büyük bir gelişmeden bahsediyoruz. Türkiye’nin Avrupa’da öncü olduğunu görmekteyiz. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar diğer ülkelerin de örnek alacağı bir işbirliği olarak öne çıkıyor.” dedi.

Gala Gecesinde konuşma yapan AKGÜN Grup Satış ve Pazarlama Direktörü Gökmen KUVVET ise;

‘’Şirketimizin sektördeki 30. yılını bu organizasyon vesilesi ile sizlerle paylaşmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Bugüne kadar hizmet verdiğimiz ve vermeye devam ettiğimiz sağlık kurumlarımızın bütün değerli yönetici ve çalışanlarına bize verdikleri destek ve gelişim katkıları için teşekkür ediyorum. Geçen bunca yıl içerisinde sağlık sektörünün gelişimine bağlı olarak biz de; öngörülerimize ve araştırmalarımıza dayanarak bu değişimin önünde gitmeye hep önem verdik ve yatırım yapmaya devam ettik. Geliştirdiğimiz ürün ve çözümlerimizi mevcutların dönüşümü şeklinde değil, tecrübe ve birikimimizi kullanarak tamamen yeni ve modern yapı ve teknolojiler üzerinde geliştirdik – geliştiriyoruz.  Bu çerçevede; kanıta dayalı tıp ve karar destek sistemleri, mobil uygulamalar, veri bütünlüğü ve veri paylaşımı merkezi yapılar, cloud teknolojiler, güvenlik esaslı ürün ve çözümler geliştirmek üzere yatırımlarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.’’ dedi.