4 Kasım 2014 - Salı


25 Eylül 2014 tarihinde Bakü Expo Center’ da düzenlenen Azerbaycan Bakü Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı (BIHE) 20 yıllık başarısını kutladı.

8 yıldır BIHE Fuarlarının tamamına sponsor olarak katılım sağlayan AKGÜN, fuarın yıldızı oldu.


Azerbaycan’ da yerleşik birçok kuruluş ile Belarus, İngiltere, Almanya, İtalya, Rusya, Ukrayna, Türkiye, İsviçre, Çin, ABD, Bahreyn, Gürcistan, İtalya, BAE, Rusya, Ukrayna ve diğer birçok ülkeden katılımcının yer aldığı BIHE’ nin 20. yıldönümünün kutlandığı fuarda 2007 yılından itibaren fuarın sponsorlarından olan IT Sektörünün bölgesel ve küresel devi AKGÜN Yazılım’ ın uzay çağı konseptindeki standı ve modern teknolojili yazılım ürünleri büyük ilgi gördü.

Tıbbi ve laboratuvar ekipmanları, diş hekimliği aletleri, ilaç, tıbbi sarf malzemeleri, dezenfektanlar, ortopedik ürünler, yüksek teknoloji tanı ve tedavi yöntemleri, medikal makine ve diğer teknolojik ürünlerin sergilendiği BIHE’ de; AKGÜN ürün ve hizmet yelpazesi ile fark yarattı.

Fuar açılışına iştirak eden Azerbaycan Sağlık Bakanı Yardımcısı Elsever AGAYEV, öncelikle sağlık sisteminde yenilikçi teknolojileri Azerbaycan’ a adapte eden ilk yazılım firması olma özelliğini gösteren AKGÜN Yazılım’ın standını ziyaret etmiştir. Azerbaycan Sağlık Bakanı Yardımcısı Sayın AGAYEV sağlık sektörünün AKGÜN gibi yenilikçi ve modern teknolojileri bünyesinde barındıran bir firmaya ihtiyacı olduğunu ve AKGÜN ile beraber ilerlemek istediklerini belirtti.

30’ un üzerinde sağlık kurumuna hizmet veren ve 7 yılı aşkın bir süredir Azerbaycan’ da faaliyet gösteren AKGÜN Yazılım, fuarın en fark yaratan ve özel çözümleriyle fuarda yerini almıştır. Uzmanlarımızın ve yöneticilerimizin görev aldığı AKGÜN standı, dünyadan ve Türkiye’ den çok sayıda Bakan ve Yardımcılarını, Büyükelçileri ve uluslararası konuklarını ağırladı. Dünya Basını tarafından da ilgi odağı olan AKGÜN Yazılım, ana haber bültenlerinde yer alarak Azerbaycan Sağlık Bakanlığının yanında yer alacağını ve sağlık sektöründe gelişmelere öncülük edeceğini taahhüt etmiştir.

Fuarda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AKGÜN Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Temel AKGÜN; ‘’Fark yaratan Dijital Hastane Konseptimizi bugün burada bulunan ziyaretçilere tanıttık, Türkiye’ de lider olan konumumuzu, Azerbaycan’ da da sürdürmekteyiz. 8 yıl önce Azerbaycan’ da başlayan yolculuğumuza bugün 30’ un üzerinde hastanede AKGÜN Sistemlerini işleterek devam etmekteyiz.’’ dedi

Ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan çok sayıda sertifika ve akreditasyona sahip AKGÜN Yazılım hem Türkiye’ de hem de Azerbaycan’da sağlık bilişimi sektörünün lideri konumundadır. Gelen ziyaretçilere dijital hastane çözümlerini anlatarak fuarda büyük ilgi ile karşılanan AKGÜN Yazılım geçen 7 yıl içinde 30 hastaneyi otomasyona geçirmiştir. Sağlık Bakanlığı için yapılan AKGÜN HBYS sunumunda, AKGÜN Yazılım Genel Müdür Yardımcısı’nın ‘’Sağlık Kurumlarına Sağlanan Elektronik Sağlık Hizmetlerinin Çeşitliliği’’ konulu sunumu büyük ilgi gördü.