13 Ocak 2016 - Çarşamba


TEŞEKKÜR

AKGÜN’ ün Kurumlardaki Yeni Uygulamaları…

“AKGÜN Grup olarak; 2004 yılından itibaren Elazığ’ da faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

1 Mart 2013 tarihinde ailemize katılan, Elazığ İli Kamu Hastaneler Birliği kapsamında Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde firmamız tarafından başarıyla gerçekleştirilen ‘’ Tıbbi Sarf ve Depo Giriş ve Çıkış İşlemlerinin Barkod Okuyucu Kullanılarak HBYS’ ye Entegre Yazılımı’’ Türkiye’ ye örnek teşkil etmiştir. Bu nedenle firmamıza verilen teşekkür belgesinin haklı gururunu yaşamaktayız.

Firmamızı, Teşekkür Belgesine layık gören Elazığ İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Syn. Latif ÜSTÜNEL Beyefendi başta olmak üzere, Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Syn. Salih Burçin KAVAK Bey’ e şahsım ve firmamız adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.

Sizlerle çalışmış olmaktan dolayı AKGÜN Ailesi olarak büyük bir keyif aldığımızı tüm samimiyetimle belirtmek isterim…

Firmamız hizmetlerine Ülkemizin sağlık bilişimi ile kalkınması için gerekli her türlü faaliyeti desteklemeye devam edecektir.“
 
 AKGÜN Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Temel AKGÜN
 
 ‘’İleri teknolojiye sahip Firmamız yenilikçi ürün ve hizmetleri iç ve dış piyasalara sunmaktadır.’’

AKGÜN ile Stok Yönetimi ve Barkod Teknolojileri

Hastane işletmelerinde ortaya çıkacak ani gereksinimleri karşılamak ve tıbbi tetkik ve tedavileri kesintiye uğratmadan sürdürebilmek amacıyla el altında bulundurulan her türlü sarf maddelerine stok denilmektedir. Stok, hareketsiz duran malzemeyi ifade eder ve potansiyel değeri olan durağan kaynaklardır. Hastane işletmelerinde, hastaların teşhis ve tedavi hizmetlerinin sürdürülebilmesi için başlıca unsurlar insan gücü ve malzemelerdir. Bu iki unsurun etkinliği sunulan hizmetin de kalitesini artıracaktır. Malzeme etkinliği ise iyi kurgulanmış bir stok yönetimi ile mümkündür.

Geniş bir program yelpazesine sahip olan AKGÜN; sunduğumuz Stok Yönetimi uygulaması ile,
  • Etkin ve hızlı stok ve envanter yönetimi.
  • Yüksek doğrulukta stok bilgisine sahip olunur.
  • Kayıp ve kaçakların önüne geçilmesini sağlar.
Günümüz rekabet koşullarında, ürün ya da hizmetini son kullanıcıya zamanında sunabilen işletme, diğer işletmelere karşı stratejik üstünlük kazanmaktadır. Özellikle bu kurumların hastane oldukları düşünüldüğünde bu, daha da önem kazanmaktadır. Hastaneler, insan sağlığı açısından hayati önem arz etmektedir. Hasta tedavisinin aciliyet ve reddedilmezlik göstermesi ve yatarak tedavi gören hastalara hizmet vermesi bakımından hastaneler 24 saat çalışan organizasyonlardır. Bu nedenle hastanelerde hizmetlerin aksamasına neden olmayacak kadar yeterli miktarda çeşitli ilaç, tıbbi malzeme ve diğer destek malzemelerinin stokta her zaman bulundurulması gerekmektedir.

Sağlık yapılarında stok düzeylerinin ne çok fazla ne de çok az olması gerekir, aksi halde ilgili kurumlar teşhis ve tedavi hizmetlerini gerektiği gibi yürütemediği gibi aynı zamanda telafisi imkânsız olumsuz durumlarda oluşabilmektedir.

Her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de rekabetin kıyasıya yaşandığı düşünüldüğünde girdi, süreç ve çıktıların düzenli kontrol edilmesi ve en uygun minimum girdilerle en uygun maksimum çıktı elde edilmesini zorunlu kılmaktadır.

Hastane işletmeleri açısından direkt olarak malzeme yönetimi anlamına gelen stok yönetimini ile doğru malzemeyi doğru miktarda, doğru zamanda ve uygun maliyetle yine doğru yerlere gitmesini kurumlarımız AKGÜN ile sağlamaktadır.