8 Aralık 2018 - Cumartesi


Türkiye Bilişim Derneği tarafından 1976’dan bu yana düzenlenen TBD 35. Ulusal Bilişim Kurultayı (Bilişim 2018) 21-22 Kasım 2018 tarihleri arasında “Dijital Ekonomi ve Ötesi” ana teması ile Sheraton Ankara Hotel & Convention Center’da gerçekleştirilmiştir.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha KOÇ’un ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol BİLECİK’in açılışını ve  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır‘ın kapanışını yaptığı kongreye kamu ve özel sektörden yoğun katılım sağlanmıştır. Kamu, özel sektör ve üniversitelerin yöneticileri, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri,  bilişim uzmanları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen kurultaya  iki gün boyunca 2800 kişiyi aşkın katılım sağlanmıştır.

Kurultay kapsamında yapılan panel ve sunumlarda “Dijital Ekonomi”, “Dijital Toplum”, “Siber Güvenlik”, “5G ve Ötesi Teknolojilerde Türkiye’nin Yol Haritası”, “Yenilikçi ve Yıkıcı Teknolojiler”, “Yeni Meslekler” konuları süreç, insan ve teknoloji boyutunda değerlendirilmiştir.

TBD Başkanı Rahmi Aktepe’nin açılış konuşmasıyla başlayan kurultayda, AKGÜN Grup Oturum Sponsoru olarak yer aldı. Dijital Ekonomi ve Fırsatlar konulu panelde, Türkiye’nin dijital ekonomisinin büyütülmesi amacıyla dijital dönüşümün küresel rekabet gücünün arttırılmasına ve kalkınmada kaldıraç etkisi yaratabilmesine yönelik fırsat ve zorlukların masaya yatırıldığı, fırsatların değerlendirilmesi ve zorlukların giderilmesine yönelik öneriler ve Türkiye mevcut durumda dijital ekonomiden ne kadar kata değer üretiyor, bu katma değeri arttırmaya yönelik yapılması gerekenler, AKGÜN Genel Müdür Yardımcısı Sayın Züleyha AKGÜN’ün panelist olarak yer aldığı oturumun ana teması idi.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından 1976’dan bu yana düzenlenen 35. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda katılımcılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AKGÜN, 32 yıldır bilişim sektörünün lokomotifi olan ve panelin konusuna uygun Türkiye’de ve uluslararasında sağlık, savunma, telekom, eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren bir firma olarak, bugün burada deneyimlerimizi paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek ve bütün katılımcıları selamlayarak başladı.

“Görüldüğü gibi AKGÜN çok büyük bir ailedir.” ifadesini kullanan Sayın AKGÜN, şirketin kurulduğu 1986 yılı Kasım ayından beri her seviyede sorumluluk üstlenenlere şükranlarını sundu. Görevlerine devam edenlere de başarılar diledi.

Sözlerine, kurulduğundan bu yana global dünyadaki gelişmelere ve değişimlere öncülük ettiklerini belirterek devam eden Syn. AKGÜN, ’Endüstri 4.0 ve Nesnelerin İnterneti (IoT) sayesinde dijitalleşme ile AKGÜN olarak yeni bir çağ başlatıyoruz.’ dedi.

‘’Dijital teknolojinin ilerlemesiyle endüstri üretiminde otomasyon ve bunun doğal sonucu olarak makineler arasında doğrudan iletişim ve insan eli yerine algoritmaların yönettiği bir üretim biçimi her zamankinden daha fazla artık mümkün. Endüstri 4.0 için temel olan yenilikçi üretim tarzında, şirketler bu aşamaya ne kadar hızlı ve verimli biçimde geçerlerse dijitalleşmeleri de o kadar hızlı oluyor.” dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Sayın AKGÜN, şöyle devam etti:

Bugün konuştuğumuz artık sadece bilgisayarla dijitalleşme değil, akıllı şehirler, akıllı sağlık, akıllı ulaşım, akıllı tarım vb. şeklinde sıralayabiliriz. Yani, dijitalleşme denildiğinde artık süreçlerin dijitalleşmesi, çalışanların dijitalleşmesi, ürünlerin dijitalleşmesi, mekanların, ekipmanların, iş modellerinin ve bütün ekosistemin dijitalleşmesinden bahsediyoruz.’’ söylemleri ile söyleşisine devam eden Syn. AKGÜN, “AKGÜN olarak 32 yıldır Türkiye’nin dijitalleşme süreçlerini destekleyici ürün ve çözümler geliştiriyoruz ve hatta bu yazılımlarımızı ülkemizi temsilen ve Türkiye’nin teknoloji üssü olabilmesi adına diğer ülkelere de ihracatını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“Faaliyet alanlarımızdan olan sağlık sektöründe tüm hastanelerin dijitalleşmesinde, tüm tıbbi, finans ve idari süreçlerin dijitalleşmesi, tıbbi cihaz entegrasyonları, uzaktan hasta izleme, hastanelerde çalışan tedarikçilerle entegrasyonlar, ulusal portallerle entegrasyonlar yaparak kurum ve kuruluşların tam bir entegrasyon içerisinde bütünleşik çalışabilmesini sağlıyoruz. Örneğin; IOT kapsamında 500’den fazla nesneyi yani cihazı birbiri ile entegre ediyoruz.” dedi.

Gerek yazılımlarımızı kullanan şehir hastanelerinde gerekse diğer Müşterilerimizde HIMSS dijitalleşme denetimlerinden başarıyla geçmelerini sağlayacak A’dan Z’ye çözümler sunuyoruz. Bu sayede de, yazılımlarımızı kullanan hastanelerin bu denetimlerde en üst seviye olan Stage 7’ye sahip olabiliyorlar.

“Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı AR-GE merkezi olarak ve aynı zamanda Bilişim 500 sonuçlarında AR-GE Yatırımı Yapan Şirketler Arasında 10. sırada bir firma olarak Türkiye’de birçok ilki gerçekleştirdik.‘’ dedi.

Standımızda kurumsal hayatı güçlendiren ve teknolojiye yön veren yapay zeka ürünlerimizden olan X-Eye Toraks ve X-Eye Mammo ürünlerimizle, dijital market ve Cloud’daki ürünlerimiz ile private ve public cloud çözümlerimizle, Mobil Uygulamalarımız ile tüm bu süreçler içerisinde yer alan kurumsal uygulamalarımızla dijitalleşme sürecinde sağladığımız ürünler sergilendi.

Nitelikli insan kaynağı için harita oluşturulan Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlemiş olduğu Ulusal Bilişim Kurultayının 35.inde yapay zeka ürünlerimiz ile teknolojinin geleceğine yön vermenin ve gelecek için teknolojik ürünler üreterek fark yaratıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Yurt içi ve yurt dışından konusunda uzman konuşmacıların davet edildiği kurultayda, kamu ve özel sektörün yönetici ve çalışanları, sanayici ve iş adamları, akademisyenler, girişimciler, öğrenciler ve teknolojiyi yoğun kullanan ziyaretçiler tarafından ürünlerimiz büyük ilgiyle karşılandı.

Teknolojiye hâkim, bilişimle değer üretebilen, küresel rekabette başarılı ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye için bütün taraflara özellikle de bilişimcilere önemli sorumluluklar düşmektedir fikriyle bilişim sektörünün en önemli, sektörel katılımı en büyük etkinliği olan Bilişim 2018’de deneyimlerimiz ve vizyonumuzla oluşturduğumuz sinerjiden dolayı kurultayda yoğun ilgiyle karşılaştık.