22 Ocak 2017 - Pazar


CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN “14 YILLIK HAYALİMDİ” DEDİĞİ ŞEHİR HASTANELERİNİN İLKİ OLAN ‘YOZGAT ŞEHİR HASTANESİ’, HASTA KABULÜNE BAŞLADI.

Türkiye’nin sağlık sektöründe bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük program olarak adlandırılan Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde hayata geçirilen, ülkemizi çok sayıda modern hastaneye kavuşturacak “Kamu Özel İşbirliği” (PPP-Public Private Partnership) projeleri kapsamında, ülkenin ilk şehir hastanesi olan 475 yataklı YOZGAT ŞEHİR HASTANESİ, hasta kabulüne tam kapasite ile 16 Ocak 2017 itibari ile başladı.

Bünyesinde 113 poliklinik odası, 15 ameliyathane odası, acil servis, yoğun bakım ünitesi, anjiyo, kemoterapi, endoskopi, nükleer tıp üniteleri, fizyoterapi ve hemodiyaliz merkezi, radyoloji bölümü ve ileri düzey patoloji bölümü bulunan Yozgat Şehir Hastanesi, tam kapasite ile çalışmaya başladığında, Yozgat ili ve çevresinin sağlık hizmeti ihtiyacını en modern şartlarda karşılayacak bir donamına sahip.

AKGÜN Yazılım; Yozgat Şehir Hastanesi’ nin Hastane Bilgi ve Yönetim Sistemi servis hizmetlerini yönetecek. AKGÜN Yazılım olarak; ülkemiz için gerçek anlamda hayati bir öneme sahip bu projede teknolojimizle aktif biçimde yer almaktayız. Kurduğumuz altyapı sayesinde hastaneler artık dijital bir kimliğe bürünecek. Hastanelerde gerçekleşecek bu dijitalleşmeyle hastanın sağlıkla ilgili tüm bilgileri doğru, eksiksiz bir şekilde kayıt altında alınıp istenildiğinde tek tuşla ulaşılabilecek. Böylece hastaların teşhis ve tedavi süreçleri hızlanırken; sağlık personelinin de hayatı kolaylaşacak.