26 Şubat 2019 - Salı


USKAF V: “Sağlıkta Kariyer”,  “Sağlık Sektöründe Mühendislik ve Biyomedikal temalı etkinliğe katıldık.

Sağlıkta Kalite için İnovasyon Derneği(SAKİD) tarafından düzenlenen Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu(USKAF V), 18-19 Şubat 2019 tarihleri arasında, İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) ve İTÜ Kariyer Merkezi’nin ev sahipliğinde, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda icra edildi.

“Sağlıkta Kariyer”, “Sağlık Sektöründe Mühendislik ve Biyomedikal” konulu forumda, mühendislik alanlarının ve biyomedikal teknolojinin gelmiş olduğu nokta, gelecek perspektifleri ve kariyer alanları anlatıldı.

USKAF’a Firmamızdan Satış ve Pazarlama Koordinatörü Gökmen Kuvvet, Satış Müdürü Rıza Kaya ve Marmara Bölge Satış Yöneticisi Hasan Çetinkaya katıldı.

Zirve kapsamında düzenlenen “Sağlıkta Yapay Zeka ve Endüstri 4.0” konulu panele Sn. Gökmen Kuvvet panelist olarak katıldı. Panelde, Endüstri 4.0 ve Yapay Zekâ çözümlerinin sağlık bilişimi alanındaki etkileri ve gelişimi üzerinde duruldu. Kuvvet, Endüstri 4.0’ın getirdiği makineleşme ve otonomus yaklaşımların yanında dünyada trend topic olan Health 2.0 yaklaşımı ile hasta-hekim etkileşiminin bilişim çözümlerini en üst seviyede tutulabileceğini açıkladı. Endüstri 4.0 yaklaşımı içerisinde IoT teknolojilerinin uygulamalarına da değinen Kuvvet, “AKGÜN YAZILIM olarak, hizmet verdiğimiz 3(üç) şehir hastanesinde geniş cihaz ve sistem entegrasyon çalışmaları ile sağlık hizmetleri süreçlerine önemli bir değer oluşturuyoruz. Klinik Karar Destek Sistemleri ile yenilenen HIMSS EMRAM Stage 7 kriterlerine göre Yozgat Şehir Hastanesi Avrupa’nın ilk Stage 7 akreditasyonunu alan hastanesi oldu. Görüntüleme alanında geliştirdiğimiz meme kanseri ve akciğer kanserine yönelik karar destek sistemleri ile yurt dışında önemli projelere imza atıyoruz ve bu uygulamaları cloud üzerinden servis olarak sağlıyoruz.” dedi. Kuvvet, Yapay Zeka, IoT, Endüstri 4.0 v.b. yönelik geliştirdikleri ürün ve projeleri üniversite ve sanayi işbirlikleri ile gerçekleştirdiklerini ve hali hazırda 30’un üzerinde iş birliktelikleri bulunduğunu belirtti.

Panel sonunda, Firmamıza etkinlikteki katkılarımız nedeni ile teşekkür plaketi verildi.