21 Aralık 2020 - Pazartesi


Sağlık Akademisyenleri Derneği ve Integrated Solution For Healthcare Quality LLC tarafından 17 – 18 Aralık 2020 tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Sağlık Yönetimi Kongresine katıldık.

Ana teması “Sağlık Kuruluşlarında Salgın, Afet, Acil Durum ve Kriz Yönetimi” olan etkinlik, online dijital platformda gerçekleştirildi. Salgın, doğal afetler ve diğer acil durumların sadece ülke veya hükümetler bazında değil kurumsal bazda da ele alınması ve yönetilmesi zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle kongre boyunca toplum sağlığını koruyucu ve iyileştirici, kaliteyi arttırıcı ve hasta güvenliğini sağlayıcı yöntem ve yeniliklerin tartışılacağı birçok etkinlik düzenlendi. Toplum düzeyinde büyük salgınlar ve afetler nasıl yönetilir, toplum sağlığı nasıl korunur, düşük maliyetli yüksek bakım kalitesi nasıl elde edilir, sağlık finansmanı kanun ve yönetmelikleri, sağlık turizmi tartışılan konular arasında yer aldı.

Yerli ve Milli Yapay Zeka Çözümlerimiz ile Hizmetinizdeyiz

Etkinlik kapsamında düzenlenen “Covid-19 Pandemi Sürecinde Dünyada ve Türkiye’de Sağlık Kuruluşlarında Liderlik” çalıştayında AKGÜN Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü Sn. Yavuz GENÇER konuşmacı olarak yer aldı. Sağlıkta Yapay Zekayı anlatan Sn. GENÇER “Sağlıkta Yapay Zeka kullanımı son yıllarda giderek ilerleme göstermekte ve biz AKGÜN olarak buna öncülük etmekten gurur duyuyoruz” dedi.  Yapay Zeka ürünlerimiz AKGÜN iVital Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi, X-Eye Toraks Akciğer Kanseri Bilgisayar Destekli Tanı Sistemi ve X-Eye Mammo Akıllı Meme Kanseri Karar Destek Sistemi ile ilgili bilgiler veren Sn. GENÇER, kanserin doğru bir şekilde ve erken aşamalarda tespitinin önemini vurguladı.