6 Ekim 2016 - Perşembe


Teknoloji Lideri AKGÜN, Sanayi 4.0 için Geliştirdiği Yapay Zeka Uygulamalarını 5. Özel Sektör AR-GE Merkezleri Zirvesi’nde Tanıttı.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 5’inci Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi, 27-28 Eylül tarihlerinde Congresium Ankara, ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Zirve öncesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan ödül törenine T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat AR, AKGÜN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Temel AKGÜN ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan ÖZLÜ, Cumhurbaşkanı Külliyesi Beştepe Millet Cami Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde yaptığı konuşmada,  teknoloji ve müşteri taleplerindeki değişimin hem tehdit hem de fırsat olduğunu belirterek, bunun değişime ayak uyduramayanlar için tehdit, değişime yön verenler için fırsat anlamına geldiğini kaydetti. Yüksek teknolojili ürünlerin ihracat içindeki payını yüzde 4’ten yüzde 15’e doğru çıkartmayı hedeflediklerini bildiren ÖZLÜ, her sektörün 4. Sanayi Devrimi’ne hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizdi.

Ödül töreninin ardından zirvenin açılışı için ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’na geçildi. Protokol ile birlikte, zirvenin açılışını yapan Dr. ÖZLÜ, başta AKGÜN Grup olmak üzere, AR-GE merkezi olan kuruluşların ürünlerini sergiledikleri stantları tek tek gezerek firma temsilcilerinden projeler hakkında bilgi aldı.

Sağlık Bilişim Sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belgelendirilmiş İLK ve TEK Ar- Ge Merkezi olan AKGÜN Grup; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde ve bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde ‘’AKGÜN Yapay Zeka Uygulamaları ile Sanayi 4.0’ ı Keşfedin.’’ sloganıyla yer aldı.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Faruk Özlü başta olmak üzere çok sayıda yetkili AKGÜN standını ziyaret ederek AKGÜN NdlLocater imzasıyla sağlık sektöründe devrim yaratacak nitelikteki Akciğer X-ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı, Mamografi Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı ve AKGÜN Yapay Zekâ uygulamaları hakkında bilgi aldılar. Teknoloji politikasını “Biz Değilsek Kim” olarak belirleyen AKGÜN, tüm üretimlerinde yapay zeka programlarını Sanayi 4.0 ile entegreli yapılandırarak ihracatı dâhil, tüm satışlarında teknoloji yoğunluğunun ve dolayısıyla katma-değerin artırılmasını hedefliyor. AKGÜN’ de geliştirilen özgün ürünler ve yürütülen modernizasyon projelerinin yanı sıra, Ar-Ge Merkezi bünyesinde hali hazırda ürün geliştirme, araştırma ve teknoloji geliştirme, süreç yeniliği, organizasyonel yenilik ve kavram çalışmaları olmak üzere geniş çeşitlilikte çok sayıda proje yürütülmektedir.

AKGÜN, Türkiye 2023 vizyonu çerçevesinde mevcut iş portföyünü yeni projelerle ve uluslararası işbirlikleri ile büyütmeye, yeni teknolojilerin kazanılması ile özgün ürünlerini geliştirme yolunda yatırımlar yapmaya devam ediyor.

2011 yılından bu yana T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tescilli ARGE Merkezi olan AKGÜN, Ar-Ge Merkezinde 510’dan fazla Ar-Ge ve destek personeli istihdam etmektedir.

Erken teşhis ve önleyici sağlık projeleri sayesinde ulusal ve uluslararası arenada ilkleri gerçekleştiren firmamız; Akciğer X-ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı ‘’AKGÜN X-Eye: Toraks’’, DICOM uyumlu Meme Kanseri Karar Destek Sistemi ‘’AKGÜN X-Eye: Mammo‘’ ve Keratokonus Hastalığının Teşhisi ve Çapraz Bağlama Operasyonu Sonrası Korneanın 3 Boyutlu Benzetimi ‘’AKGÜN KnVision’’ yapay zeka uygulamaları, kurumsal verilerin büyük gücünü dünyanın en gelişmiş mobil teknolojisiyle bir araya getiren AKGÜN MobileANKA ve küresel ihtiyaçlara cevap veren ürünleriyle zirvede fark yaratmıştır.

SANAYİ 4.0 İçin AKGÜN Yapay Zeka Ürünleri

AKGÜN KnVision

AKGÜN KnVision ile “Keratokonus Hastalığının Teşhisi ve Çapraz Bağlama Operasyonu Sonrası Korneanın 3 Boyutlu Benzetim
i“ yöntemi ile keratokonus hastalığının teşhisi için istatistiksel analizlerle yeni bir sınıflandırma yaklaşımı oluşturulmuştur. Keratokonus Hastalığı: Gözün kornea sivrileşmesi ve konikleşerek öne doğru bombeleşmesi ile ortaya çıkan ve kornea dokusunun incelmesi ile karakterize olan ilerleyici kolajen doku hastalığıdır. Hastalığın erken teşhisinin ve hastalığın derecesine uygun tedavi yönteminin seçilmesi büyük önem arz etmektedir.

“Keratokonus Hastalığının Teşhisi ve Çapraz Bağlama Operasyonu Sonrası Korneanın 3 Boyutlu Benzetimi” sistemi, göz hastalığının teşhis ve tedavi sürecinde uzmanın karar vermesi sürecindeki etkinliği arttırmayı hedeflenmektedir.

AKGÜN KnVision ile korneanın operasyon sonrasındaki durumu tahmin edilebilmektedir. Böylece, seçilen tedavi yönteminin, uygulanacağı kornea için uygun olup olmadığını da önceden tahmin ederek, doğru tedavi yönteminin seçilmesine olanak sağlanmaktadır.

Üniversitelerdeki bilgi birikiminin ürüne dönüştürülerek sanayiye aktarılmasının imkânını sunan AR-GE ürünümüz AKGÜN KnVision ile keratokonus hastalığının tedavi süreçleri hızlandırıldığı gibi hizmet etkinliği ve kalitesi arttırılmaktadır.

 AKGÜN X-Eye: Mammo

Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştiren firmamız, AKGÜN X-Eye Mammo markalı meme kanseri karar destek sisteminde mamografi görüntüleri üzerinde geliştirdiği yapay zekâ tabanlı matematiksel ve istatistiksel analiz yöntemleriyle radyologlar için aşikâr olmayan alanları belirlemekte ve meme kanserinin erken teşhis edilmesinde sektörünü bir adım daha ileriye taşımaktadır.

Sağlık sektöründeki güçlü ve yenilikçi projelere öncülük eden AKGÜN, bu ürünle de fark yaratmaya devam etmekte olup; mamografi görüntülerinde kitle ve kireçlenmelerin tespiti yapılırken aynı zamanda anomalinin iyi huylu/kötü huylu değerlendirilmesi için de yeni yaklaşımlar ortaya koymuştur.

Erken tanı her kanser vakasında olduğu gibi meme kanserinde de oldukça önemlidir. Kanserin erken ve bölgesel aşamada tespit edilmesi neticesinde hayatta kalma oranları %98’lerdedir.

Firmamızın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiği bu karar destek sistemi ile radyoloğun yeteneği ve bilgisayarın gücünü birleştirerek  meme kanserinin erken tespit oranını arttırmaktadır.

AKGÜN X-EYE TORAKS Bilgisayar Destekli Tanı (BDT) nedir?

Radyoloğun akciğer X-Ray görüntülerinde gözünden kaçabilecek anomalileri tespit edecek, doğru tanı koymasına yardımcı olacak ve ikinci görüş desteği sunabilecek sistematik bilgisayar destekli nodül tespit etme sistemi geliştirilmesi ile olası kanser vakalarını yakalayarak sağlık hizmet sunumunun kalitesini arttırmayı hedefledik.

Uluslararası kabul edilen ileri görüntü analiz ve işleme yöntemleri ve yapay zekâ tekniklerini kullanarak aşikâr olmayan alanları veya patolojileri belirleyen akciğer kanserinin erken teşhisine yönelik projemizi hayata geçirdik.

Sistemin Sağladığı Faydalar Nelerdir?

  • Akciğer kanserinin erken teşhisini sağlamak,
  • Radyologların gözünden kaçabilecek anormalikleri tespit etmek,
  • Görüntülerdeki yanlış tanı oranını düşürmek ve doğru tanı oranını yükseltmek,
  • Akciğer X-Ray görüntülerinde doğru kanser tanısı koyulmasına yardımcı olmak,
  • Bilgisayar gücünü kullanarak teşhis sürecini hızlandırmak,
  • Artan çekim taleplerine karşın, Radyologların iş yükünü azaltmaktır.
  • Firmamız tarafından geliştirilen bu sistem akciğerdeki nodüllerin tespiti ve neticede kanserin erken evrelerde teşhis edilmesine büyük olanak sağlanmaktadır.

 AKGÜN MobileANKA

Firmamız; uluslararası bilgi ve kalite standartlarını kullanarak küresel ölçekte kabul gören AKGÜN MobileANKA uygulamasını piyasaya sürmüştür.

AKGÜN MobileANKA çalışan performansını artıran, cihaz ve ekipman yönetiminin daha efektif yapılmasını sağlayan özellikleri beraberinde sunmaktadır. Bu uygulama aracılığıyla mevcut bütün süreçleri mobil ortama taşıyabilirsiniz.