13 Nisan 2017 - Perşembe


YAPAY ZEKÂ UYGULAMALARI VE ŞEHİR HASTANELERİ YAZILIM SİSTEMLERİ İLE EXPOMED 2017’ YE AKGÜN DAMGASI…

Uzun yıllardır hem ülkemizde hem de uluslararasında sağlık, eğitim, yerel yönetim, savunma, telekomünikasyon , kamu ve özel sektör alanlarında full otomasyon gibi bilişim ve yazılım alanlarında birçok başarılı ürün ve çözümler geliştiren ve büyük ölçekli yazılım ve donanım projeleri yürüten AKGÜN Grup, AKGÜN X-Eye Toraks, AKGÜN X-Eye Mammo ve AKGÜN KnVision’dan oluşan  yapay zeka uygulamaları ve şehir hastaneleri projelerinin web uygulamaları kapsamında dijital hastane konseptli çözümleri ile, 30 Mart – 2 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 24. Expomed Eurasia Fuarı’nda açtığı stant ile yerli yabancı çok sayıda ziyaretçinin ilgi odağı oldu.
4.972’si yabancı, 29.114’ü yerli olmak üzere toplam 34.086 profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan fuarda, eş zamanlı olarak Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) ve Kamu ve Özel Ortaklığı Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘Şehir Hastaneleri, Sağlık Turizmi ve Kamu Özel İşbirliği’ konulu sempozyumda ise şehir hastanelerinin tüm detayları masaya yatırıldı.

Kore, Çin, Tayvan, Almanya, İtalya, Yunanistan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İsviçre, Malezya, Pakistan, Hindistan ve BAE’den gelen katılımcılarla fuar, uluslararası bir boyutta gerçekleşti. Fuar ile eşzamanlı olarak gerçekleşen “Şehir Hastaneleri, Sağlık Turizmi ve Kamu Özel Ortaklığı” başlıklı sempozyuma ise ilgi yoğundu. Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) ve Kamu Özel Ortaklığı Derneği tarafından 1 ve 2 Nisan’da gerçekleştirilen sempozyuma T.C. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Sayın Recep AKDAĞ ile birlikte yabancı ülkelerin Sağlık Bakanları ve Bakanlık yetkilileri de katıldı. Açılış sonrasında Sağlık Bakanları 2’li görüşmeler gerçekleştirdi. REED TÜYAP, Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) ve Kamu ve Özel Ortaklığı Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘Şehir Hastaneleri, Sağlık Turizmi ve Kamu Özel İşbirliği’ konulu sempozyumun ikinci günü, 5 farklı ülkenin sağlık bakanına ev sahipliği yaptı. Dünyada ve Türkiye’de sağlık sektörünün geldiği noktayı değerlendiren bakanlar, Türkiye’deki Kamu-Özel İşbirlikleri (PPP) modeliyle hayata geçirilen şehir hastanelerinin tüm detaylarını Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ’dan dinledi. İstanbul, 2 Nisan 2017 – REED TÜYAP, Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) ve Kamu ve Özel Ortaklığı Derneği işbirliğiyle EXPOMED Fuarı’nda gerçekleşen ‘Şehir Hastaneleri, Sağlık Turizmi ve Kamu Özel İşbirliği’ konulu sempozyumun ikinci gününde Kamu-Özel İşbirliğiyle hayata geçirilen şehir hastanelerinin tüm detayları masaya yatırıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını Kamu ve Özel Ortaklığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat TOSUN yaparken, TBMM Sağlık Aile ve Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sayın Vural KAVUNCU, Kazakistan Sağlık Gelişimi Genel Müdür Yardımcısı Kuzambayev Nurbol IRİSMATOVİCH, Azerbaycan Sağlık Bakan Yardımcısı Agheyev  ELSEVAR, Kosova Sağlık Bakan Yardımcısı Kadir HÜSEYİN, Suudi Arabistan Sağlık Bakan Yardımcısı Fayyad DANDASHİ, Pakistan Punjab Eyaletinin Sağlık Bakanı Khawaja Salman RAFİQUE, Bahreyn Sağlık Bakanı Faeqa Saeed  ALSALEH, Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek BATRALİEV, Madagaskar Sağlık Bakanı Mamy Lalatiana  ANDRİAMANARİVO ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ, konuşmacı olarak yer aldı.

Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ: Bugün 80 milyon vatandaşımız koruyucu bir kamu sağlık sigortası şemsiyesi altındadır, genellikle tüm dünyada sağlık sistemi yöneticilerinin fazla para harcadığı gibi bir yanlış inanış olduğunu söyleyen Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ, aslında sağlığa yapılan harcamaların ülkelerin kalkınmasına yapılan harcama anlamına geldiğini söyledi. Finansman sağlayıcılarının bunu bir kalkınma kalemi olarak almaları gerektiğinin altını çizen AKDAĞ, “Sağlıkta dönüşüm programı adını verdiğimiz bu program, 10 yıl içerisinde büyük başarı gösterdi. Vatandaşımızın sağlıkta memnuniyeti yüzde 39’dan yüzde 75’lere ulaştı. Anne ve bebek ölümlerinde çok ciddi azalmalar yaşandı. Bu oran, her yüz bin annede/ hamilede yüzde 70’lerde iken yüzde 14’lere geriledi. Biz bakanlık olarak bu rakamı daha da aşağıya çekeceğiz. Öte yandan finansal koruma açısından Türkiye’deki sistem oldukça mükemmel bir sistemdir. Bugün 80 milyon vatandaşımız koruyucu bir kamu sağlık sigortası şemsiyesi altındadır. Vatandaşlarımız sağlık haklarına hem birinci basamak hizmetlerinde hem ikinci basamak hizmetlerinde mükemmel şekilde ulaşır. Oluşturduğumuz sistem hem ucuz maliyetli hem de herkesin ulaşabildiği bir sistemdir.” dedi. Bu dönüşümü gerçekleştirmek için sistemin birçok noktasına dokunduklarını ve değiştirdiklerini söylen AKDAĞ, “Biz öncelikle çalışanlarımıza performanslarına göre ödeme yapmaya başladık. Bu çalışan verimliliğini çok ciddi ölçüde arttırdı. Kuşkusuz bunun daha mükemmel hale getirilmesi gerekiyor. Bunun ikincisi de kamu özel ortaklığı ile yapmış olduğumuz işlerdir. Çünkü Türkiye, sağlıkta dönüşüm programının ikinci dönemine başladı. Bu dönem verimlilik, etkinlik ve bunun sonunda gerçekleşen kolay erişimin, artık çok kaliteli bir hizmete dönüştürülmesiyle değişecek. Türkiye bu yolda önemli adımlar atıyor. Türkiye’de bu ikinci dönem, erişimi güçlendirirken, çok daha kaliteli bir hizmet sunumunu ortaya çıkartacak. Sağlık işbirliği yapabileceğimiz en önemli alanlardan birisi olan dost ülkelerle münasebetlerimiz ve işbirliklerimiz devam edecek.“ dedi.

Sağlık sektöründeki en yeni teknolojilerin, AR-GE ve İnovasyon harikası ürünlerin sergilendiği platformda, Şehir Hastaneleri projelerini gerçekleştiren Akfen, Rönesans, CCN Holding gibi inşaat firmalarıyla birlikte, dijital teknolojileri ile yazılım sektörünün lideri AKGÜN Grup, 4 gün süren fuarda iş ve siyaset dünyasından yoğun ilgi gördü.  

Mevcut iş portföyünü yeni projelerle, ürünleriyle ve uluslararası işbirlikleriyle geliştirme yolunda yatırımlar yapmaya devam eden AKGÜN Grup, yeni teknolojileri ile sağlıkta dönüşümde de başarısını tescilledi.