4 Nisan 2017 - Salı


Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ‘ın “Hayalim” dediği şehir hastanelerinden biri olan, Türkiye’nin sağlık sektöründe bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük program olarak adlandırılan Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde hayata geçirilen, ülkemizi çok sayıda modern hastaneye kavuşturacak “Kamu Özel İşbirliği” (PPP-Public Private Partnership) projeleri kapsamında, resmi açılışı 24 Mart’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle yapılan Isparta Şehir Hastanesinde, hasta kabulüne başlandı.

755 yataklı hastanede, 167 poliklinik, 20 ameliyathane, 131 yataklı yoğun bakım, 35 yataklı fizik tedavi ünitesi, 26 yataklı hemodiyaliz ünitesi, 35 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve hava ambulanslarının iniş ve kalkış yapabileceği heliport yer alıyor.

AKGÜN Yazılım olarak  ülkemiz için gerçek anlamda hayati bir öneme sahip bu projede, Isparta Şehir Hastanesi’nin Hastane Bilgi Yönetim Sistemi servis hizmetlerini yönetmek üzere dijital teknolojimizle aktif biçimde yer almaktayız.

Hastane yönetim yazılımları AKGÜN Grup tarafından, hastane altyapısı ve donanımları TAV IT tarafından yapıldı. Hastanelerde gerçekleşen bu dijitalleşmeyle hastanın sağlıkla ilgili tüm bilgileri doğru, eksiksiz bir şekilde kayıt altına alınıp istenildiğinde tek tuşla ulaşılabilecek. Böylece hastaların teşhis ve tedavi süreçleri hızlanırken sağlık personelinin de hayatı kolaylaşacak. Isparta Şehir Hastanesinde dijital hastane dönemi işlemlerinin daha hızlı yapıldığı bir sistemle hizmet vereceğiz.

Firmamız yazılımlarını kullanan Şehir Hastanelerinde, bir hastanede bulunan bilgi sistemlerinin birbirleriyle bütünleşik olarak çalıştığı, her türlü tıbbi cihazın bilgi yönetimi sistemine ağlar ve sensörler aracılığıyla bilgi gönderebildiği, çalışanların ve hastaların yetkileri ve onayları dahilinde bu sistemdeki bilgiye hastaneden veya uzaktan erişebildiği bir hastane modeli uygulanacak. AKGÜN Bilişim Teknolojilerinin hasta ve çalışan yararına kullanıldığı bu hastane modelinde, ilk başta elle yapılan kayıt işlemlerini ortadan kaldırarak kağıt, röntgen filmi gibi malzemelerin kullanımı ve çalışanların dokümantasyona ayırdığı süre azalacak. Hastaya ve süreçlere dair her türlü veri ve bilginin doğru ve eksiksiz olarak kayıt altına alınması, işlenmesiyle ilgili kişi ve birimlerin kullanımına sunulması tıbbi hataları azaltarak hastaların tanı, tedavi ve izlenmesinin de kaliteyi arttıracak, tüm bilgiler hastanın kaydına yüklenecek.

Akıllı bina teknolojisi, AKGÜN dijital hastane teknolojisi ile donatılmış olacak.

Röntgenlerin, raporların elden ele dolaşmadığı, raporların direkt olarak sistemin içerisinden akışa dahil olduğu, her türlü sağlık verisinin laboratuvar ve diğer birimlerden çıkan verilerin sistemin içerisinde dolaştığı ve depolandığı bir hastane sistemi olacak.

Sağlık sektöründen telekomünikasyon sektörüne kadar geniş yelpazede hizmet veren AKGÜN Yazılım olarak, şehir hastanelerinin yazılımlarını dünya standartlarına taşıyacak olmanın vermiş olduğu haklı gururu yaşamaktayız.