26 Aralık 2017 - Salı


AKGÜN Grup,  Yapay Zekâ uygulamalarından, Sanayi 4.0 uygulamalarına, Big Data programlarından, Bulut Teknolojilerine oluşan geniş portföyüyle katıldığı uluslararası ve ulusal fuarlarda ilgi odağı olmaktadır. Ar-Ge Merkezlerinde yürütülen Ar-Ge projelerinin çıktılarının kamuoyu ile paylaşıldığı, Ar-Ge merkezlerinin sorunlarının tartışıldığı ve yeni Ar-Ge merkezi belgelerinin verildiği Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nin altıncısı 20-21 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara Congresium’da gerçekleştirildi.

Çok sayıda ülkeden, sektör profesyonellerinin ve şirket temsilcilerinin uluslararası buluşma platformu olan zirvede , AKGÜN’ün yeni ürün ve teknolojilerinin uluslararası tanıtımı yapıldı. AKGÜN, tamamını kendi Ar-Ge Merkezinde tasarlayıp geliştirdiği Yapay Zeka uygulamalarının yanı sıra bulut teknolojileri ve Big Data’ dan oluşan geniş portföyüyle katıldığı zirvede ilgi odağı olmuştur.

AKGÜN Grup; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde Congresium’ da gerçekleştirilen 6. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde ‘’AKGÜN Yapay Zeka Uygulamaları ile Sanayi 4.0’ ı Keşfedin.’’ sloganıyla yer aldı.


T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ATO Congresium’da düzenlenen 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’ne katıldı. Özlü, yaptığı konuşmada, Ar-Ge ve tasarımın, dijital dönüşüm sürecinin anahtar kavramları olduğunu, bunları üretimin merkezine koyarak yatırım yapanların her koşulda kazanacaklarını söyledi. En kazançlı yatırımın Ar-Ge’ye yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Özlü, “Yapılan araştırmalar net olarak şunu göstermektedir; ihracat ile Ar-Ge harcamaları arasında doğrudan bir ilişki vardır yani Ar-Ge’ye yatırım yaptıkça, ihracat artmaktadır. Sürdürülebilir ihracat için Ar-Ge ve inovasyon zorunludur. Türkiye’nin lokomotifi ihracat, ihracatın lokomotifi Ar-Ge ve inovasyondur.” diye konuştu. Özlü, ihracat yapan firmaların, rekabet güçlerini korumak ve gelirlerini artırmak için yenilikçi olmaları gerektiğini anlattı. Hükümet ve Bakanlık olarak, Ar-Ge ödeneklerini her bütçe döneminde artırdıklarına işaret eden Özlü, özel sektörü Ar-Ge yatırımları konusunda desteklediklerini bildirdi.

Son yıllarda yaptığı atılımlarla ulusal ölçekte olduğu kadar uluslararası ölçekte de dikkat çeken sağlık bilişim sektörünün yenilikçi ve dinamik gücü AKGÜN, yurt dışı atılımlarına devam ediyor.

Farklı ihtiyaçlara uygun güçlü çözümleriyle uluslararası pazarlarda da beğeni toplayan AKGÜN, geliştirilebilecek işbirliği imkânları için fuarı ziyaret eden farklı ülkelerin sağlık, savunma, eğitim, telekomünikasyon, yerel yönetim gibi bilişim ve yazılım alanlarında faaliyet gösteren şirket temsilcileri ve yetkilileriyle de görüşmeler yaptı.

AKGÜN Grup, 20-21 Aralık 2017 tarihlerinde “ATO Congresium’da” gerçekleştirilen zirveye, Yapay Zeka uygulamaları X-Eye:Mammo ve X-Eye:Toraks ürünlerini sergilediği stant ile katıldı. Etkinliğin ilk günü AKGÜN Standını; başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü olmak üzere çok sayıda yetkili ziyaret ederek AKGÜN’ ün Sanayi 4.0 uyumlu ürünlerinin yanı sıra, AKGÜN Ar-Ge  Merkezi hakkında bilgi aldı.

Uzun yıllardır hem ülkemizde hem de uluslararasında sağlık, eğitim, yerel yönetim, savunma, telekomünikasyon, kamu ve özel sektör alanlarında full otomasyon gibi bilişim ve yazılım alanlarında birçok başarılı ürün ve çözümler geliştiren ve büyük ölçekli yazılım ve donanım projeleri yürüten AKGÜN, her zaman daha gelişmiş teknolojileri üretme noktasında öncü adımlar atmaktadır. AKGÜN, tüm üretimlerinde Yapay Zeka Programlarını Sanayi 4.0 ile entegreli olarak yapılandırmakta olup; ürünlerimiz AKGÜN Yazılım Ar-Ge ve Yenilik Merkezi’nde tasarlanmaktadır.

Sağlık Sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında, 2011 yılından bu yana T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tescilli İLK Ar-Ge Merkezi olan AKGÜN Ar-Ge Merkezinde 100’den fazla Ar-Ge personeli çalışıyor.

AKGÜN’ de geliştirilen özgün ürünler ve yürütülen modernizasyon projelerinin yanı sıra, Ar-Ge Merkezleri bünyesinde, hali hazırda, ürün geliştirme, araştırma ve teknoloji geliştirme, süreç yeniliği, organizasyonel yenilik ve kavram çalışmaları olmak üzere geniş bir çeşitlilikte proje yürütülüyor.

AKGÜN, Türkiye 2023 vizyonu çerçevesinde; mevcut iş portföyünü yeni projelerle ve uluslararası işbirlikleri ile büyütmeye, yeni teknolojilerin kazanılması ile özgün ürünlerini geliştirme yolunda yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Erken teşhis ve önleyici sağlık projeleri sayesinde ulusal ve uluslararası arenada ilkleri gerçekleştiren AKGÜN; Akciğer X-ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı, AKGÜN X-Eye: Toraks ve AKGÜN X-Eye: Mammo Yapay Zeka uygulamaları ile küresel ihtiyaçlara cevap veren ürünleriyle, zirvede fark yaratmıştır.

Bilişim sektörüne ve yurtiçi/yurtdışı müşterilerine büyük hizmetler vererek geliştirdiği ürünlerle dünya bilişim sektörü ile rekabet edilebilmesi kapsamında AKGÜN Ar-Ge Merkezi’nin örnek çalışmasının önemine dikkat çeken ve Ankara’ da 6.000 m2 kapalı alana sahip müstakil binasında Ar-Ge Merkezini kuran ve sektöründe bir ilke imza atan AKGÜN Yönetim Kurulu Başkanı TEMEL AKGÜN; Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesine Genel Müdür Yardımcısı, Ar-Ge Koordinatörü, Kalite ve Metod Geliştirme Koordinatörü ve Ar-Ge Personelinden oluşan heyetle iştirak etmiştir.

Sağlık Bakanlığı tarafından akredite edilmiş, sağlık bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belgelendirilmiş ilk Ar-Ge Merkezi olan AKGÜN, uluslararası CMMI Standartlarını uygulamaktadır.

Eşsiz Mimarisi ile çalışanların motivasyonunu arttıran AKGÜN AR-GE Merkezi’ nde;

İçerisi tamamen şeffaf camlardan oluşan AR-GE Merkezi’ nde yöneticiler dâhil tüm çalışanlar açık ofiste çalışmaktadır.  Ofisteki ses izolasyonu da yine şeffaf camlarla sağlanmaktadır. AR-GE Merkezi’ nde 3 toplantı odası bulunmaktadır. Dinlenme alanı da bulunan merkezin bulunduğu kat yeşil bir alana bakıyor. Merkezin bir bölümünde yalınlık ve şıklık konseptlerinin harmonize edildiği  renkli koltuklar bulunmakta olup, Çalışanlar laptoplarını alarak bu koltuklarda çalışmayı tercih etmektedirler. Mimari olarak farklı bir tarza sahip olan AR-GE Merkezi’ nde keskin ve iddialı bir mimari tercih edilmiş, soğuk ve sıcak malzemeler arasında kontrast oluşturulmuş, karşıt malzemeleri kullanarak motivasyon ve takım gücü hissettirilmeye çalışılmıştır.